Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΟΣΜΟΣ / Ζουμερό cheeseburger

Ζουμερό cheeseburger

Ποιος λέει όχι σε ένα πεντανόστιμο cheeseburger με ζουμερό μπιφτέκι;

Αυτοσχεδιάστε με τις γαρνιτούρες και απολαύστε το όλες τις ώρες. Προσοχή στο ψήσιμο, μην παραστεγνώσετε το μπιφτέκι. Τα ζουμάκια του ποτίζουν το ψωμί του burger και είναι το κάτι άλλο!

Υλικά Συνταγής

4 ψωμάκια για hamburger

4 φετες τυρί τσένταρ

4 φέτες ψημένο μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος ή τοστιέρα

Για τα μπιφτέκια

400 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος 1 φορά περασμένος στη μηχανή του κιμά

μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτάλι γλυκού σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)

2 κουταλάκια σούπας  κέτσαπ

λίγες σταγόνες ξύδι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

φέτες κρεμμυδιού σοταρισμένο ή ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι

φύλλα μαρουλιού

φέτες ντομάτας

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια για burger και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια για burger.

Βάζουμε τα μπιφτέκια σε σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψάκι. Τοποθετούμε στην πάνω σχάρα του φούρνου, κοντά στο γκριλ.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 5′-7′ κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο. Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε.

Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά του μπιφτεκιού είναι διάφανα.

Βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί. Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε ή και όλες μαζί και βάζουμε επάνω τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί.

Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε για 2′ και τα ψωμάκια στο γκριλ ή στην τοστιέρα.

Μπορείτε να συνοδεύσετε μοναδικά το burger σας με τραγανές τηγανητές πατάτεςκέτσαπμαγιονέζα και φανταστική σαλάτα coleslaw.

Check Also

Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια

icookgreek.com Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια. Συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες χωρίς πατάτα. Υλικά  2 1/2 φλιτζάνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize