Αρχική / uncategorised / “Ζεστό” χρήμα στους αγρότες της Κρήτης ανήμερα της… παρέλασης, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

“Ζεστό” χρήμα στους αγρότες της Κρήτης ανήμερα της… παρέλασης, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης αναμένεται πριν τις γιορτές

Την εβδομάδα της 28ης Οκτωβρίου θα πιστωθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι λογαριασμοί των αγροτών με το ποσό της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης. Πρόκειται για το 70% του συνόλου που αντιστοιχεί σε περίπου 700 εκ. ευρώ για τους δικαιούχους σε όλη τη χώρα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γ.Αποστολάκης, ο Οργανισμός έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για την πληρωμή της προκαταβολής, καθώς έχει ληφθεί το «πράσινο φως» και από τον Επίτροπο Χόγκαν. Η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης αναμένεται πριν τις γιορτές.

Παράλληλα, είπε ο κ.Αποστολάκης, «τρέχουν» και τα προγράμματα γεωργικής ανάπτυξης. Οι ΔΑΟΚ αποστέλλουν τις «παρτίδες» πληρωμής και ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει τον έλεγχο και εγκρίνει τις πληρωμές.

Σε ό,τι αφορά τους περίπου 200 νέους αγρότες από την Κρήτη που έχουν υποβάλει αίτημα για την πληρωμή της 2ης και της 3ης δόσης, ο Οργανισμός περιμένει τους φακέλους πληρωμής για να καταβληθούν τα ποσά και σε αυτούς τους δικαιούχους.

Τέλος, πριν τα Χριστούγεννα, αναμένεται η εξισωτική αποζημίωση.

Check Also

Κρήτη – Απτόητοι απατεώνες συνεχίζουν να τρομοκρατούν μέσω τηλεφώνου

www.cretalive.gr Με το πρόσχημα του τροχαίου, επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα Επανέρχονται τις τελευταίες ημέρες στην…ενεργό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize