Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Υπουργείο Τουρισμού – Mείωση ΦΠΑ, επανεξέταση φόρου διαμονής και silver economy

Υπουργείο Τουρισμού – Mείωση ΦΠΑ, επανεξέταση φόρου διαμονής και silver economy

Τι περιλαμβάνει ο «φάκελος» με τους στόχους του υπουργείου που έλαβε η νέα ηγεσία, υπό τον κ. Χάρη Θεοχάρη

Άμεση μείωση του ΦΠΑ για όλο το τουριστικό πακέτο στο 13% από 24% (με τελικό στόχο το 11%) κι επανεξέταση του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο «φάκελος» με τους στόχους του υπουργείου Τουρισμού που έλαβε η νέα ηγεσία, υπό τον κ. Χάρη Θεοχάρη.

Ενδιαφέρον έχει και η πρόταση που περιλαμβάνει την προσέλκυση συνταξιούχων από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ακολουθώντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας, Μάλτας και Κύπρου. Πρόκειται για το μεγάλο «στοίχημα» για την silvereconomy, όπως ονομάζεται πανευρωπαϊκά ένας τομέας, ο οποίος φέρνει υψηλά έσοδα σε άλλες τουριστικές αγορές της Μεσογείου. 

Στις άμεσες προτεραιότητες περιλαμβάνεται το θέμα της φορολογίας, η οποία καθιστά, σύμφωνα με τους τουριστικούς φορείς μειωμένης ανταγωνιστικότητας το ελληνικό τουριστικό προϊόν, όταν αυτό συγκρίνεται με άλλους προορισμούς της Μεσογείου. Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι θα επανεξετάσει το θέμα του φόρου διαμονής, για τον οποίο οι τουριστικοί φορείς έχουν ζητήσει την πλήρη κατάργησή του (σ.σ. ισχύει από τις αρχές του προηγούμενου έτους) ή αν αυτό δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Στρατηγικές Επιλογές

Ισχυρή ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές

Στόχοι

Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Άμεσες Κυβερνητικές Προτεραιότητες

Άμεση μείωση του ΦΠΑ για όλο το τουριστικό πακέτο στο 13% από 24% (με τελικό στόχο το 11%).

Επανεξέταση του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα

Επιτάχυνση όλων των ώριμων επενδυτικών σχεδίων σε τουριστικές μονάδες

Κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων όπως η αύξηση του συντελεστή δόμησης σε κοινόχρηστους χώρους.

Εκσυγχρονισμός δομής και λειτουργίας του Ε.Ο.Τ. για την αποτελεσματική προώθηση του τουρισμού. Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την τουριστική προβολή και την ενίσχυση του «brand name» της χώρας.

Συστηματική ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (τουρισμός υγείας, συνεδριακός τουρισμός, τουρισμός πόλεων, πολιτιστικός τουρισμός κ.α.)

Check Also

Κρήτη – Θετικά βήματα στην τουριστική συνεργασία του νησιού με τη Κίνα!

www.cretalive.gr Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με την Κρήτη», δηλώνει η Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize