Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Υποδέχθηκαν την νέα χρονιά με… σοπράνο οι Ρεθυμνιώτες της Αττικής

Υποδέχθηκαν την νέα χρονιά με… σοπράνο οι Ρεθυμνιώτες της Αττικής

Μια μεγάλη αγκαλιά ήταν η εκδήλωση της  κοπής πίττας του Αγίου Βασιλείου,  του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ”  ,που έλαβε χώρα στην αίθουσα grandballroom  του  πολυτελούς  ξενοδοχείου  Μεγάλη Βρετάνια το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 ,που  χώρεσε πλήθος Ρεθεμνιωτών  τόσο από την Αττική όσο και από το Ρέθυμνο.

“Ποιος να συγκριθεί μαζί σας κύριε πρόεδρε δημοσίως δήλωσε ο Κ.Χατζηδακης”

 

Την βραδιά άνοιξε η υψίφωνος της λυρικής κα Ζωή Κάππου το γένος Τσουρλάκη συνοδευόμενη από την σολίστ πιάνου κα Μαίρη Νεοφυτίδου, που μάγεψαν τους παρευρισκόμενους και έδωσαν μία ξεχωριστή και πρωτότυπη χροιά στην εκδήλωση Γνωστές άριες και άσματα  των Χριστουγέννων ,κράτησαν τους Ρεθεμνιώτες εν πλήρη ησυχία απολαμβάνοντας ένα μοναδικό θέαμα υψηλού επιπέδου που μόνον στην λυρική σκηνή μπορείς να γευτείς.

Η ατμόσφαιρα της αίθουσας , ο κατάλληλος φωτισμός, τα πεντάκερα κηροπήγια στα τραπέζια, οι εξαιρετικές εορταστικές συνθέσεις με χρυσόσκονη και αστεράκια που επιμελήθηκε ο αεικίνητος πρόεδρος κ. Γ. Βλατακης ,δημιουργούσαν την κατάλληλη προϋπόθεση στο κοινό για  ένα απολαυστικό μουσικό παραλήρημα .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κος Ευγένιος προσκληθείς ευγενώς από τον πρόεδρο κο Γ., Βλατάκη , ευλόγησε την πίττα συνεπικουρούμενος από τον Σεβ. Μητρ. Ηλιουπόλεως κο Θεόδωρο (Πατρ. Αλεξανδρείας) καθώς και τον  Αιδες. π. Γεώργιο Γαλεράκη υπεύθυνο του φιλοπτώχου της μητρ. Ρεθυμνου.

Ακολούθησαν οι τιμητικές διακρίσεις αφενός του κου Διονυσίου Φιλιώτη φαρμακοβιομηχάνου , του οποίου το βιογραφικό διάβασε το μέλος μας κα Ολγα Κουμεντάκη , αφετέρου δε του κου Νίκου Σταμπολίδη καθηγητή  Παν/μιου της αρχαιολογίας και ψυχή του μουσείου αρχαίας Ελεύθερνας, του οποίου το βιογραφικό διάβασε ο κος Β. Φραγκιαδακης ταμίας του συλλόγου μας. Ο πρόεδρος κος Γ. Βλατάκης φόρεσε το μετάλλιο του συλλόγου στον τιμηθέντα ενώ κάλεσε τον Σεβ. Μητρ. Ρεθύμνης να επιδώσει στον κο Φιλιώτη την περγαμηνή και την κα Ολγα Κεφαλογιάννη να επιδώσει την πλακέτα στο κο Νίκο Σταμπολίδη. Στιγμές μοναδικές , στιγμές γεμάτες συγκίνηση και αγάπη.

Ακολουθησαν οι βραβεύσεις των νέων Ρεθύμνιων φοιτητών όπως :

Της Μαρίας – Ελευθερίας Βλόντζου Μετσόβειο Πολυτεχνείο σχολή ηλεκτρολόγων μηχανολόγων , εγγονή της Ρίτσας Παπαβασιλείου, της Ελπίδας Κλειδή Παν. Αθηνών σχολή μαθηματικών, της Ευγενίας Μαραγιάννη Παν/μιο Αθ. σχολή Νομική , θυγατέρα της Δώρας Παπαδάκη, και Μαρίτας Γαγάνη ΤΕΙ  Αθηνών διοίκησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, εγγονή του Κώστα & Μαρίας Γαγάνη.

Ο λυράρης Αλέξανδρος Παπαδακης  ξεσήκωσε με τους κρητικούς του σκοπούς τους Ρεθυμνιώτες ενώ το περίφημο λαογραφικό συγκρότημα ΚΡΗΤΕΣ του Γ. Πετράκη ενθουσίασε το κοινό με  την άψογη εμφάνιση και την λεβέντική παρρησία των χορευτών.

Τυχεροί της βραδιάς ήταν ο Σεβ. Μητρ. Ρεθύμνης που κέρδισε την διαμονή στο λουξ ξενοδοχείο του κου Δασκαλαντωνάκη στην Πελοπόννησο, ο βουλευτής κος Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος δημοσίως εξέφρασε την άποψη του «ότι έχει πάει σε πολλές πίτες τούτη τη περίοδο αλλά σαν το επίπεδο του συλλόγου τόσο υψηλό και την πολυπληθή συμμετοχή  των Ρεθυμνίων είναι μοναδική»  ,η Σοφία Κούνουπα  το βραχιόλι και το δαχτυλίδι που φιλοτέχνησε η κα Τζιφάκη, η Λέλα Κουτσούμπα, η Κάρμεν Τολίκα , η Μπέτση Φιλιώτη το κολίε που φιλοτέχνησε η Αριστέα Βερνάδου.

Ο πρόεδρος κος Βλατάκης όπως κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έριξε ρόδια , καρύδια, κάστανα, σοκολατακια , καραμέλες στα τραπέζια των παρευρισκο-μένων στέλνοντας ευχές για την νέα χρονιά , ενώ κατενθουσίασε τις κυρίες με το μοίρασμα μπουκέτων από άγρια μανουσάκια .

Όλα έμοιαζαν ωσαν μια καλοστημένη θεατρική παράσταση με σκηνοθέτη  τον πρόεδρο Γεώργιο Βλατάκη και επιμέλεια τα μέλη του ΔΣ.

Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι, συγκινημένοι, ικανοποιημένοι από την καθ’ όλα άψογη και επιμελημένη εκδήλωση του συλλόγου μας, ενώ πολλοί αναρωτιόντουσαν του χρόνου τι θα κάνετε όταν βάζετε τον πήχη τόσο ψηλά!!!

Μεταξύ των παρισταμένων ηταν  ο Σεβ. Μητρ. Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, ο Σεβ. Μητρ. Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, ο Αιδες. π. Γεώργιος Γαλεράκης, η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Ειρήνη Πετρουλάκη με το συζ. της, ο πρόεδρος Εφετών κ. Βεργιτσάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευαγγελος Αποστολάκης με τη συζ. του Δέσποινα, η Αντιπεριφερειαρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, η Ολγα Κεφαλογιάννη Βουλευτής Αθηνών, ο Κωστής Χατζηδάκης βουλευτής Αθ. ο Γιάννης Κεφαλογιάννης βουλευτής Ρεθύμνου, ο Νικος Δασκαλαντωνάκης Mr Gecotel, ο κ. Νίκος Σηφουνάκης με την κόρη του Οδύσσεια, η Φαλή Βογιατζάκη πρόεδρος του Λαογραφικού Ρεθύμνης η οποία έδειξε και τις κρητικές χορευτικές ικανότητες, ο ομοτ. Καθηγ. Παν. κος Γ. Γαλιτης, ο Νίκος Σταμπολίδης η ψυχή του μπουσείου Αρχ. Ελεύθερνας, η καθηγ. βυζαντινολογιας κα Μαιρη Κωνσταντουδάκη η ερίτιμος κα Ελένη Σ. Βαρδινογιάννη, η Ελένη Θεοδωρουλάκη, η Αλίκη Γουλανδρή,  η Ποπη Γυπαρακη, η Λίλα Μειμαρακη, Μιχ. Πριναράκης, ο Κώστας Δομαζάκης Mr Creta Farm,με την κόρη του Ελενα και την συζ. Κατερίνα Τσακάλη, η κ. Ελ. Δομαζάκη, ο Διονύσης Φιλιώτης, η Αννα Φιλιώτη, η Μαρίτα Γενεράλη, η πρόεδρος του πολιτιστικού Ελεύθερνας  Μαρία Τζανιδάκη Λουλούδη, ο πρόεδρος της πανομοσπονδίας Ηπειρωτών κ. Αλεξ. Τσέκας, η ο Δ. Φακιδαρης, ο Γ. Περράκης, ο Μπάμπης Πραματευτακης, ο Γ. Γρυντακης, η Μαρία Σκαρτσιλάκη, ο Λευτέρης Δρανδάκης, ο Νίκος Γκίνος, ο Βαγγέλης Λυρούδιας, η Φώφω Ζαμπετακη – Λυρούδια με την κόρη της Τίνα, η Βιβή Γλεντζή, η Αντιγόνη Λινοξυλάκη, η Ελευθερία Τσάκωνα, η Ζαννια Μαραβελάκη, η Αγλαια Πλατυρραχου, η Ρίτσα Παπαβασιλείου, ο Εμμ. Καλλονακης, ο Σ. Παλάσσαρος, ο Γιαννης Κανακακης, ο Αποστολος Βερβέρογλου πρόεδρος φιλων του μουσείου Αρχ. Ελευθ.,η Βούλα Παπαμαρκάκη, η Καιτη Πετούση, η Λίλιαν Μοράκη , η Καιτη Βασιλάκη, ο Ν. Τσιουδακης γεν. γραμ. ομοσπ. Αμαριωτών, η Ευα Κουβίδου πρ. Νοτίων, η Μ. Τζανακη πρ. γυν. Κρητης, ο Αιμίλιος Γασπαρης, ο Γ. Τρανταλλίδης, η Ειρήνη Σχοινά, ο Νικ. Κουτρουμπάς, η Στέλλα Κουτρουμπά, η κα Σιγανού, Βίκυ Αλικάκη, Αριστέα Βερναδου, Μαρίκα & Αριστ. Λιαναντωνακη, η Λέλα Κουτσούμπα με τη κόρη της,Νικ. & Μπέτη Βλατάκη, Η Δέσποινα Γαλλιάκη,Πελαγία Βλατακη , το ζευγος Γιακουμάκη, το μοντέλο Νικος Παπαδακης, τα αδέλφια Κουτελιδάκη, Καιτη Παλιεράκη, Στέλλα Πολογιώργη , το ζευγος Κ. Γαγανη, Ευα Ξεξακη, Βάσω Σημαντηρακη ,Αμαλία Γιαννούλη, Ευαγγ. Μπαρμπούνη, αφες Κουρή, Αλκυόνη Τζελεση, κα Ελένη Μαμαλάκη, Γιάννης Παπαδακης,Ρίτσα Αστρινού, Μαιρη Πριναρακη, Ελευθερια Τζουρμπακη, Λουλα Σακόραφου, Ιωαννα Παναγιωτακη κά.

Ο πρόεδρος κ. Γ. Βλατάκης  και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικης ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ , θα ήθελαν να ευχαριστήσουν εγκαρδίως τον κο Νίκο και τη κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη για τα προσφερόμενα δώρα της εταιρείας agreco  καθώς και για τις διαμονές στα πολυτελή ξενοδοχεία τους, την ανιδιοτελή συμμετοχή της σοπράνο κα Ζωή Κάππου, τις κυρίες Ελένη Τζιφακη και Αριστέα Βερνάδου για τα προσφερόμενα κοσμήματα τους, τον κο Μακη Μιχαλά για τα μετάλλια, τα γούρια και την πλακέτα , το κανάλι cretetv που κάλυψε την εκδήλωση και την πρόβαλε στις ειδήσεις του καθώς και όλο τον ρεθεμνιώτικο τύπο που συμβάλλει με τις δημοσιεύσεις του.  ΚΑΛΗ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize