Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / «Η υπερφορολόγηση και η έλλειψη ρευστότητας γονατίζουν πολίτες και επιχειρήσεις» – «10η η Ελλάδα σε απορρόφηση του ΕΣΠΑ»

«Η υπερφορολόγηση και η έλλειψη ρευστότητας γονατίζουν πολίτες και επιχειρήσεις» – «10η η Ελλάδα σε απορρόφηση του ΕΣΠΑ»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης στη διάρκεια της συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) 2015/1839 όσον αφορά ειδικά μέτρα για την Ελλάδα έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Στην Ελλάδα ζούμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 70 χρόνια. Μία κρίση που έχει επιφέρει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας στο δημόσιο και λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά διεκδίκησε και κατάφερε με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση. Είχε σχεδιάσει, είχε ετοιμάσει κατάλογο 175 έργων ύψους 5 δις ευρώ τα οποία είχε στείλει στην Επιτροπή ήδη από τον Οκτώβριο του 2014.

Η σημερινή κυβέρνηση γονατίζει πολίτες και επιχειρήσεις με την υπερφορολόγηση.

Και είναι άφρονας όποιος πανηγυρίζει ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε απορροφήσεις από το σημερινό ΕΣΠΑ.

Η πραγματικότητα αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαικής Επιτροπής. Η Ελλάδα ξεκίνησε με τη μεγαλύτερη προκαταβολή του 8%, διπλάσια από τις άλλες χώρες και είναι στην 5η θέση σε απορρόφηση. Αν αφαιρέσουμε τις προκαταβολές είναι στη 10η θέση.

Και η 10η θέση οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της απορρόφησης προέρχεται από την υλοποίηση έργων που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πρόγραμμα που βοήθησε και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επίτροπο κα Κρέτσου για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει και την κα Μιχαήλοβα για την ερώτησή της.»

Check Also

Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη – Η ΝΔ στηρίζει Αλ. Μαρκογιαννάκη, στις δημοτικές οι φίλοι μας ας ψηφίσουν ό,τι θέλουν!

cretalive.gr Κάνει βόλτα στο κέντρο της πόλης συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΝΔ, τον ευρωβουλευτή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize