Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού η Αγκελα Μέρκελ

Υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού η Αγκελα Μέρκελ

Τις προτάσεις της για το μέλλον της Ευρώπης παρουσιάζει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Ειδικότερα, η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού, πρόταση που προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα με ορισμένους στην αίθουσα να χειροκροτούν και άλλους να αποδοκιμάζουν.

«Εχουμε κάνει πρόοδο στο θέμα της άμυνας, αλλά πρέπει να εργαστούμε με όραμα για τη δημιουργία ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού και να συνεργαστούμε με το ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την άποψη ότι «η ευρωζώνη μπορεί να λειτουργήσει μόνο εάν όλοι ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις συνθήκες».

«Το κοινό μας νόμισμα μπορεί να είναι λειτουργικό μόνο εάν κάθε κράτος-μέλος τηρήσει τις δεσμεύσεις του για βιώσιμη οικονομία», είπε προσθέτοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση η ισχύς και η σταθερότητα της ευρωζώνης τίθενται σε κίνδυνο.

Η Άγκελα Μέρκελ είναι η δωδέκατη αρχηγός κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μιλάει στην ολομέλεια του ΕΚ και συζητάει με τους ευρωβουλευτές για το μέλλον της Ευρώπης.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

«Στόχος η ανταλλαγή εμπειριών από άλλες χώρες της Ευρώπης που έχουν πολύ πιο πετυχημένα μοντέλα στο κρίσιμο πεδίο των μεταμοσχεύσεων»

Ομιλία του υπ. Υγείας στο Συνέδριο Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων Κος ΞΑΝΘΟΣ: Καλημέρα σε όλους. …

Σχόλια

Font Resize