Υπεγράφη το memorandum συνεργασίας ανάμεσα σε πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ζενγκζού της Κίνας με 73.000 φοιτητές σε 46 τμήματα!

Αδελφοποιήθηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Ζενγκζού της Κίνας για την ανταλλαγή εκπαιδευτικών και φοιτητών όλων των επιπέδων. Μάλιστα, όπως η Κρήτη αποτελεί την κοιτίδα του πολιτισμού της Ευρώπης, αντίστοιχα και το Πανεπιστήμιο Ζενγκζού βρίσκεται στην περιοχή που γεννήθηκε ο πολιτισμός της αχανούς Ασιατικής χώρας. Αντίστοιχα αχανές είναι και το πανεπιστήμιο με το οποίο συνεργάζεται πλέον το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αφού το Κινεζικό πανεπιστήμιο αριθμεί 73.000 φοιτητές σε 46 σχολές!

Memorandum συνεργασίας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Ζενγκζού της Κίνας ως οι περιοχές που υπήρξαν η κοιτίδα του ελληνικού και του κινεζικού πολιτισμού αντίστοιχα. Στην έδρα του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα σε πρυτανικές αρχές και κοσμήτορες των δύο πανεπιστημίων.

Το Πανεπιστήμιο Ζενγκζού της Κίνας αριθμεί 73.000 φοιτητές, όσο είναι δύο φορές ο πληθυσμός της πόλης του Ρεθύμνου και 46 διαφορετικές σχολές! Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης φοιτά ως μεταπτυχιακός φοιτητής, ένας Κινέζος υπήκοος στο τμήμα οικονομικών επιστημών που συνόδευσε την αποστολή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συχνά προσεγγίζεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης από πανεπιστήμια της Κίνας για συνεργασία σε ερευνητικό και όχι μόνο επίπεδο.

Η συνεργασία των δύο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αφορά τις ανταλλαγές εκπαιδευτικών και φοιτητών από το προπτυχιακό, μέχρι το μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο και ξεκινά με τις καλύτερες προδιαγραφές δεδομένου ότι και τα δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν αναπτύξει διεθνή δράση. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγκαταλέγεται στα κορυφαία νέα πανεπιστήμια του κόσμου και το Πανεπιστήμιο Ζενγκζού της Κίνας φιλοδοξεί με αυτή τη συνεργασία να εδραιωθεί στην ελίτ των πανεπιστημίων της Κίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize