Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / SciTech / Υπάρχει θρόνος από μετεωρίτες στην Πυραμίδα της Γκίζας; – Νέα ερμηνεία επιστημόνων που φέρνει τα πάνω κάτω!

Υπάρχει θρόνος από μετεωρίτες στην Πυραμίδα της Γκίζας; – Νέα ερμηνεία επιστημόνων που φέρνει τα πάνω κάτω!

Ένας σιδερένιος θρόνος, φτιαγμένος από μέταλλα μετεωριτών φέρεται να βρίσκεται στη μυστηριώδη τρύπα των 30 μέτρων που έχει βρεθεί μέσα στη μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Σύμφωνα με νέα ερμηνεία που δίνουν αρχαιολόγοι ο θρόνος τοποθετήθηκε εκεί, έτσι ώστε να μπορεί ο Φαραώ να περάσει στην επόμενη ζωή.

Η ερμηνεία αυτή βασίζεται σε ένα αρχαίο κείμενο που έχουν αρχίσει να αναλύουν ερευνητές, στο οποίο αναφέρεται ότι οι Φαραώ πριν φτάσουν στα αστέρια του βορρά, έπρεπε να περάσουν τις «Πύλες του Ουρανού» και να καθίσουν στον «Θρόνο από σίδηρο».

Η τρύπα αυτή ανακαλύφθηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου ως μέρος του project Scan Pyramids,υπό την καθοδήγηση των αρχαιολόγων Mehdi Tayoubi και Kunihiro Morishima.

Χθες μάλιστα ο διευθυντής του Τμήματος Μαθηματικών και Καθηγητής Αρχαιοαστρονομίας του Πολυτεχνείου του Μιλάνο, Τζιούλιο Μάγκλι ανέπτυξε αυτή τη θεωρεία για τον θρόνο από μετεωρίτες.

«Υπάρχει μία πιθανή ερμηνεία, η οποία συμφωνεί σε ικανοποιητικό βαθμό με όσα γνωρίζουμε για την αιγυπτιακή ταφική θρησκεία, όπως αυτή αποτυπώνεται στα κείμενα των Πυραμίδων. Σε αυτά τα κείμενα λέγεται ότι οι Φαραώ προτού φτάσουν στα άστρα, έπρεπε να περάσουν τις “Πύλες του Ουρανού” και να καθίσουν στον “σιδερένιο θρόνο”, είπε ο καθηγητής.

Όπως τόνισε, ο ίδιος μελέτησε διεξοδικά τον θρόνο της μητέρας του Χέοπα, βασίλισσας Χετεφέρης, ο οποίος βρέθηκε σε κομμάτια και ανακατασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δημιουργώντας ένα προσομοίωση με το πως έμοιαζε τότε.

Είναι μία χαμηλή καρέκλα από σανταλόξυλο καλυμμένη με χρυσό και φαγεντιανό. Του Χέοπα μπορεί να ήταν παρόμοιος, αλλά ήταν καλυμμένος με λεπτά φύλλα σιδήρου.

Οι επιστήμονες εκτιμούν λοιπόν ότι τα φύλλα αυτά σιδήρου δεν ήταν λιωμένος σίδηρος, αλλά μετεωρικός σίδηρος που είχε πέσει από τον ουρανό με τη μορφή μετεωριτών, βασιζόμενοι και σε Γραφές των Φαραώ.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μάλιστα χρησιμοποιούσαν τον «μετεωρικό σίδηρο» για ειδικά αντικείμενα που σχεδιάζονταν για τους Φαραώ, συμπεριλαμβανομένου και του ξιφίδιου του Τουταγχαμών.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ο πάπας Θεόδωρος Β’ αρνείται να συναντήσει τον Πενς

news247.gr Ο Κόπτης πάπας Θεόδωρος Β΄ αρνείται να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ …

Σχόλια