Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ρέθυμνο – «Η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και εποικοδομητική για όλους»

Ρέθυμνο – «Η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και εποικοδομητική για όλους»

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρίας Λιονή για την έναρξη της σχολικής Χρονιάς:

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, μια χρονιά με αγώνες για την κατάκτηση της γνώσης. Ευκαιρία για μάθηση και δημιουργία.

Ελπίζουμε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με καλούς οιωνούς χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς.

Ως Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης θα εξακολουθήσουμε να έχουμε στενή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς, κι όλους τους συνεργαζόμενους φορείς , προκειμένου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας να αντιμετωπίσουμε από κοινού και να δώσουμε λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές , στις οικογένειες τους και στους εκπαιδευτικούς υγεία, δύναμη, υπομονή και επιμονή και η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και εποικοδομητική για όλους».

Μύνημα Γιώργου Μαρινάκης, Δημάρχου Ρεθύμνης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

Αγαπητά μου παιδιά

Ο ήχος του κουδουνιού, η ευλογία του ιερέα, η συνάντησή σας στην αυλή του σχολείου με τους φίλους σας και τους δασκάλους σας, σας επανέφερε σήμερα στη σχολική κοινότητα, εγκαινιάζοντας την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς. Θα χρειαστείτε σίγουρα λίγο χρόνο για να αποχαιρετήσετε την καλοκαιρινή ξεγνοιασιά. Και θα τον έχετε.

Ίσως, να μην αντιλαμβάνεστε την ξεχωριστή ομορφιά της σημερινής μέρας. Να είστε σίγουροι όμως ότι θα την νοσταλγήσετε πολλές φορές στο διάβα της ζωής σας. Όπως θα αναζητήσετε και τα μαθητικά χρόνια, που θα καταχωρηθούν στο μυαλό και την καρδιά σας, ως μια περίοδο που ήσασταν πρωταγωνιστές στην πιο ενδιαφέρουσα, δημιουργική και καθηλωτική παράσταση ζωής. Τότε, που οικοδομούσατε το μέλλον σας, με συμπαραστάτες και καθοδηγητές ανθρώπους που στ’ αλήθεια σας νοιάζονταν: τους γονείς και τους δασκάλους σας.

Εύχομαι, παιδιά μου, κάθε σχολική σας χρονιά, να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Αυτό θα σημαίνει πρόοδο, για σας προσωπικά, για τις οικογένειές σας, για την ίδια την πόλη μας και τη χώρα που ζούμε.

Θα είμαστε όλοι κοντά σας με αγάπη, σεβασμό και κατανόηση, για να σας προσφέρουμε ό,τι και όσα μπορούμε.

Στο Δημαρχείο οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές για σας. Θα είμαι εδώ για να υποδεχθώ όσους από σας με τιμάτε με τις επισκέψεις σας, για να σας ακούσω και να βελτιώσουμε μαζί και με τη βοήθεια των δημοτικών μας υπηρεσιών, τα σχολεία σας, τις γειτονιές σας, την ποιότητα ζωής μας στο Ρέθυμνο.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς

Υπηρετείτε ένα από τα πιο σοβαρά και υπεύθυνα λειτουργήματα που μπορεί ένας άνθρωπος ν’ αναλάβει. Η νέα σχολική χρονιά, σηματοδοτεί για όλους σας μια περίοδο αυξημένων ευθυνών και υποχρεώσεων που η διαχείριση τους και η επιτυχής έκβασή τους, προϋποθέτει δύναμη, γνώση, ψυχραιμία, σύνεση και συνεργασία.

Αναμφίβολα, τις αναμενόμενες δυσκολίες και το φόρτο εργασίας σας, επιβαρύνει και η γενικότερη υφιστάμενη κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας, με όλες τις επιπτώσεις που φέρει στους πυρήνες των οικογενειών, οι οποίες, μοιραία, μεταφέρονται και μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Μαζί με τις θερμές ευχές μου για μια υγιή, ομαλή και παραγωγική σχολική χρονιά, σας καταθέτω και τη βαθιά μου πίστη στη μεταξύ μας συνεργασία και σύμπραξη προς όφελος των παιδιών μας, που είναι οι πιο αξιόπιστοι εγγυητές της μελλοντικής εξέλιξης του τόπου μας.

Γιώργης Χ. Μαρινάκης

Δήμαρχος Ρεθύμνης

Φωτό αρχείου

Check Also

Ρέθυμνο – Μίλησαν για την περιβαλλοντική εκπαίδευση – “Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία μας”

Ημερίδα με θέμα “Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία μας” διοργανώθηκε από το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize