Αρχική / NEWS VIDEOS / Υδροπλάνα στο Ρέθυμνο – Ούτε την άνοιξη του 2019 – Αγνοείται το σχετικό νομοθέτημα
5212366

Υδροπλάνα στο Ρέθυμνο – Ούτε την άνοιξη του 2019 – Αγνοείται το σχετικό νομοθέτημα

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεση να αναπτυχθούν υδατοδρόμια και στους 4 νομούς της Κρήτης. Το αβέβαιο εδώ και χρόνια είναι το πότε πια θα προσθαλασσωθούν υδροπλάνα στο κρητικό πέλαγος. Μέσα στον Ιούλιο αναμένονταν το σχετικό νομοθέτημα του υπουργείου μεταφορών, ώστε στην καλύτερη των περιπτώσεων οι πρώτες πτήσεις να γίνουν την άνοιξη του 2019, αλλά μάταια… 

Κέρκυρα, Παξοί και Πάτρα, διαθέτουν υδατοδρόμια χωρίς υδροπλάνα. Το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου, πάτησε φρένο, εν αναμονή του νέου νομοσχεδίου, ώστε να φανεί στην πράξη η οδός για την υλοποίηση του πολύπαθου εγχειρήματος, χωρίς νέες δυσάρεστες εκπλήξεις. Η αδειοδότηση αφορά τον δημόσιο φορέα του λιμενικού ταμείου και έχει εγκριθεί. Μετά τη νομοθέτηση θα εκδοθεί η ίδρυση του υδατοδρομίου που θα σκιαγραφήσει και τον διαγωνισμό για ανάδοχη εταιρεία του πτητικού έργου.

Θα πρέπει να υπάρξει δίκτυο σταθμών ανά την Κρήτη, τα μικρότερα νησιά, την Πελοπόννησο, ίσως και την Αττική, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Πρόκειται για σημαντική τόνωση του τουριστικού προϊόντος με δυνατότητες ιπτάμενης περιήγησης ανά την Κρήτη, εκδρομών από λιμάνι σε λιμάνι, αλλά και υπηρεσιών για τον μόνιμο πληθυσμό των περιοχών ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως και για, ω μη γένοιτο, περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης διακομιδής ασθενών.

Check Also

16 σεφ πάνε για κρητικά… χόρτα – Ανάμεσα τους και ο Ρεθυμνιώτης Μιχάλης Χάσικος

patris.gr Δεκαέξι μάγειρες απ’ όλη την Ελλάδα πήραν τα βουνά μαζί με τον σεφ Γιάννη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize