Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Χήρα του καρδιολόγου στην Κρήτη: «Είμαι ευτυχισμένη που γύρισα στο παιδί μου»

Χήρα του καρδιολόγου στην Κρήτη: «Είμαι ευτυχισμένη που γύρισα στο παιδί μου»

Τον «αέρα της ελευθερίας» αναπνέει και πάλι, όπως η ίδια ισχυρίζεται, η σύζυγος του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από τον Βούλγαρο εραστή της γυναίκας του, ένα φθινοπωρινό πρωινό του Οκτωβρίου 2017, στη Σητεία.

Η γυναίκα η οποία είχε κατηγορηθεί ως η ηθική αυτουργός της δολοφονίας του άνδρα της, αφέθηκε ελεύθερη μετά από αίτηση που κατέθεσε ο δικηγόρος της κ. Εμμανουήλ Αναστασάκης, μιας και τα στοιχεία ήταν ελλιπή, ενώ η αίτηση του δικηγόρου βασιζόταν και στο γεγονός πως μια εξωσυζυγική σχέση δεν την καθιστά ταυτόχρονα και συνεργό στο έγκλημα. Ωστόσο η αποφυλάκισή της έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους συγγενείς του καρδιολόγου οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι η γυναίκα του 62χρονου και μητέρα του παιδιού του, που σχεδίασε το φόνο του γιατρού μαζί με τον εραστή της, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, αφέθηκε ελεύθερη.

Η γυναίκα η οποία εδώ και λίγα 24ωρα βρίσκεται και πάλι κοντά στο παιδί της μίλησε για την αποφυλάκισή της, μέχρι να γίνει το δικαστήριο, και στα όσα αρκέστηκε να πει, αναφέρθηκε μονάχα στο παιδί της και στο πόσο σημαντικό για εκείνο ήταν η αποφυλάκισή της.

«Eίμαι πολύ ευτυχισμένη που βρίσκομαι κοντά στο παιδί μου, μετά από πέντε μήνες μακριά του, κλεισμένη μέσα στη φυλακή. Και το παιδάκι μου είναι πολύ χαρούμενο γιατί είχε να με δει  πέντε μήνες. Μόλις το αγκάλιασα, του είπα ότι τον αγαπάω πάρα πολύ, ότι μου είχε λείψει ήδη πολύ. Κοιτούσα το παιδί μου και δεν το  πίστευα γιατί έχει μεγαλώσει από τότε που το είδα τελευταία φορά. Βέβαια, έχει μια ανασφάλεια, φοβάται μήπως του φύγω και μείνει πάλι μόνος του. Προσπαθώ να τον καθησυχάσω, λέγοντάς του πως «η μαμά δεν θα φύγει κι ότι θα είναι μαζί σου».

«Μιλούσα με το παιδί μου, πολλές φορές την ημέρα μέσα από τη φυλακή. Αυτό που μπορούσα να του πω ήταν ότι: «η μανούλα έχει πάει για δουλειά κι όταν τελειώσει τη δουλειά της, θα ξαναγυρίσει πάλι πίσω» .Το παιδί  ανυπομονούσε να με δει και κάθε μέρα με ρωτούσε: «πότε θα έρθεις μαμά, πότε θα τελειώσεις τη δουλειά σου» όπως κάθε παιδάκι σε αυτήν την ηλικία, πιστεύω. Όπως και για τον μπαμπά του, με ρωτούσε αλλά ήξερε ότι ο μπαμπάς του δεν ζει, του το είχαμε πει. Βέβαια, δεν του έχουμε πει ότι ο μπαμπάς του έχει δολοφονηθεί γιατί δεν μπορείς να τα πεις αυτά σε ένα πεντάχρονο παιδάκι αλλά όταν έρθει η ώρα θα του το πούμε με τον κατάλληλο τρόπο».

Η σύζυγος του καρδιολόγου που δολοφονήθηκε από τον εραστή της, νιώθει αρκετά ικανοποιημένη από την απόφαση του ανακριτή να την αφήσει ελεύθερη μέχρι το δικαστήριο.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη που ο ανακριτής αποφάσισε  την αποφυλάκισή μου μέχρι το δικαστήριο ,δεν το περίμενα, ειλικρινά. Όποιος και να ήταν στη θέση μου, σίγουρα θα σκεφτόταν πολλά για όλα αυτά που συνέβησαν σχετικά με τη δολοφονία του άντρα μου αλλά δεν είμαι σε θέση να μιλήσω, τώρα, γιατί εκκρεμεί και το δικαστήριο».

«Νιώθω μια ανασφάλεια εδώ στη Σητεία και πιστεύω ότι είναι λογικό, μετά από όλα αυτά που έγιναν. Αλλά και πάλι, νιώθω καλά γιατί  είμαι κοντά στην οικογένειά μου και κοντά στο παιδάκι μου, που για εμένα αυτό μετράει πάνω από όλα. Ωστόσο, αυτό που με αγχώνει περισσότερο είναι  η απόφαση του δικαστηρίου που περιμένω και πιστεύω να πάνε όλα καλά».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Βουλγάρας  κ. Εμμανουήλ  Αναστασάκης :

«Πρόκειται για μια γενναία απόφαση, η  οποία έλαβε υπ όψιν της πολύ σοβαρά την έλλειψη αποδειχτικών στοιχείων και σοβαρών ενδείξεων τα οποία ανακαταδεικνύουν την άμεση συνδρομή της εντολέας μου στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε από το φυσικό αυτουργό σε βάρος του συζύγου της.  Ουδέποτε είχε βλέψεις για την κληρονομιά του συζύγου της, την οποία αποποιήθηκε .Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το παιδί της , το οποίο αιφνίδια έχασε τον πατέρα του με αυτό τον τραγικό τρόπο και το γεγονός ότι προέβη σε μια εξωσυζυγική σχέση για την οποία  έχει ήδη μετανιώσει , αυτό δεν την καθιστά ταυτόχρονα και συνεργό  σε ένα τέτοιο έγκλημα».

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο – Κυκλώματα βιαστών και εκβιαστών καταγγέλλει ο πατέρας

rodiaki Έκκληση να εξαρθρωθεί το «κύκλωμα» ή τα «κυκλώματα» που εκμεταλλεύονται κορίτσια που έρχονται στη …

Σχόλια

Font Resize