Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / Travel / We do local – Πράττουμε τοπικά, για τον τουρισμό και την παραγωγή αγαθών

We do local – Πράττουμε τοπικά, για τον τουρισμό και την παραγωγή αγαθών

We do local, δηλαδή πράττουμε τοπικά, είναι ο τίτλος της δράσης που ξεκινά με τη συμμετοχή 14 ξενοδόχων από ολόκληρη την Κρήτη με στόχο να καταστεί ακόμη πιο μοναδική η Κρήτη ως τουριστικός προορισμός αξιώσεων. Αυτό θα γίνει εφικτό χάρη στην αξιοποίηση κατά τουλάχιστον σε ποσοστό 70% εργαζομένων από το νησί, αλλά και με τη χρήση τοπικών προϊόντων με αποτέλεσμα ο επισκέπτης του νησιού να βιώνει μια εμπειρία που πολύ απλά θα είναι απαράμιλλη, αφού δε θα μπορεί να τη βιώσει κάπου αλλού, όπως διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης.

tsakalakis

Σε ποσοστό 30% κρητικά προϊόντα, 30% από άλλες περιοχές της Ελλάδας και κατά 40% από το εξωτερικό, θα μπορούν να χρησιμοποιούν, τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο φιλόδοξο πρόγραμμα.

Ο Διευθυντής Λειτουργικού της Γκρεκοτέλ, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, θεωρεί ότι με το πρόγραμμα αυτό θα γίνει η Κρήτη πιο ανταγωνιστική τουριστικά, ξεπερνώντας στην πράξη, το ήδη ξεπερασμένο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που βασιζόταν στον ήλιο και τη θάλασσα.

kalaitzakis

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, «Τοπική Διατροφή και Φιλοξενία», Ανδρέας Μεταξάς, οι ενδιαφερόμενοι ξενοδόχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα με επιθεώρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών,  ενώ την ποιότητα των κρητικών προϊόντων διασφαλίζει η Περιφέρεια Κρήτης, μέσω του προγράμματος αγροδιατροφικής σύμπραξης.

metaxaswe do local (1) we do local (2) we do local (3) we do local (4) we do local (5) we do local (6) we do local (7) we do local (8)

 

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Σχετικά με τον αποκλεισμό 325 αγροτών από το πρόγραμμα

Την επιστολή της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την ανάγκη ένταξης των επιλαχόντων νέων αγροτών του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize