Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / SciTech / Βρέθηκε η Χαμένη Ατλαντίδα; Ανακαλύφθηκε ανέγγιχτο κάστρο στο βυθό λίμνης της Τουρκίας

Βρέθηκε η Χαμένη Ατλαντίδα; Ανακαλύφθηκε ανέγγιχτο κάστρο στο βυθό λίμνης της Τουρκίας

Μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στον βυθό της λίμνης Βαν στην Τουρκία φουντώνει πάλι τα σενάρια για τη χαμένη Ατλαντίδα. 

Οι αρχαιολόγοι, ύστερα από έρευνες 10 ετών, ανακάλυψαν στον βυθό της λίμνης Βαν, ο οποίος φθάνει μέχρι και σε βάθος 451 μέτρων, ένα κάστρο που χρονολογείται περίπου στο 1000 π.Χ., την εποχή του Σιδήρου.

Το εκπληκτικό είναι ότι το κάστρο φέρεται να βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, με τα τείχη του να φτάνουν τα τρία, ακόμη και τα τέσσερα μέτρα ύψος!

Στο άκουσμα αυτής της ανακάλυψης δημιουργήθηκαν ξανά εκ νέου σενάρια για ανακάλυψη της χαμένης Ατλαντίδας, η οποία αναφέρεται για πρώτη φορά από τον Πλάτωνα το 350 π.Χ., ο οποίος περιέγραψε ένα μυστηριώδες νησί που κατά τα φαινόμενα εξαφανίστηκε.

Οι δύτες που συμμετείχαν στη δεκαετή έρευνα αναζητούσαν το «τέρας» της λίμνης Βαν, ένα μυθικό πλάσμα παρόμοιο με εκείνο της λίμνης Λοχ Νες, όταν βρήκε το κάστρο.

«Είναι ένα θαύμα το ότι βρήκαμε αυτό το υποθαλάσσιο κάστρο. Αρχαιολόγοι θα έρθουν εδώ να εξετάσουν την ιστορία του και να παράσχουν πληροφορίες γι’ αυτό. Εντοπίσαμε την ακριβή τοποθεσία του κάστρου και το φωτογραφίσαμε, κάνοντας σημαντική πρόοδο στην έρευνά μας. Τώρα πια πιστεύουμε ότι ανακαλύψαμε μία νέα περιοχή για να μελετήσουν οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί» είπε ένας από τους συμμετέχοντες στις έρευνες.

 

Check Also

Ρέθυμνο – Έρχεται υποβρύχιο! – Το κίτρινο Hippo Sub σύντομα ξεκινά τα ταξίδια του στο βυθό

rethemnosnews.gr  Τις επόμενες μέρες, ένα κίτρινο υποβρύχιο το Hippo Sub θα ξεκινήσει να περιφέρεται εντός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize