ΒΟΑΚ – Κώστας Καραμανλής – “Ψάχνουμε τα λεφτά για τον αυτοκινητόδρομο”

Τα δύο σενάρια χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ που έχει παρουσιάσει η «Π» επιβεβαίωσε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής

Πλήρως επιβεβαιώνεται η «Π» αναφορικά με τους τρόπους που εξετάζει η κυβέρνηση για να χρηματοδοτήσει τον νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, τον οποίο έχει εξαγγείλει, χωρίς ωστόσο να έχει επίσημα ανακοινώσει.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, ο υπουργός Υποδομών για πρώτη φορά δημόσια διευκρίνισε πως εξετάζει δύο σενάρια για τη χρηματοδότηση του έργου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή, το πρώτο σενάριο σχετίζεται με το να λάβει η κυβέρνηση κάποια έσοδα από μια άλλη σύμβαση παραχώρησης για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί ο Βόρειος Οδικός Άξονας.

Όπως εξήγησε ωστόσο ο υπουργός, για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται η έγκριση των πιστωτών, αφού τα χρήματα που λαμβάνει το Δημόσιο από τέτοιες δραστηριότητες πρέπει να πηγαίνουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Τα δύο σενάρια χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ που έχει παρουσιάσει η «Π» επιβεβαίωσε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής

Όπως τόνισε μάλιστα ο υπουργός, το δεύτερο σενάριο εξετάζεται σε ανώτατο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να μπορέσει να δώσει λύσεις χρηματοδότησης για το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ.Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο δεύτερο σενάριο, που έχει αποκαλύψει επίσης σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η «Π», σύμφωνα με το οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι επιστροφές των κεντρικών τραπεζών προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τέτοια έργα ανάπτυξης.

«Εμείς, λοιπόν, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα ξεκινήσει επιτέλους ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει το πρώτο και το πιο σημαντικό, από πού, δηλαδή, θα βρει λεφτά.

Διότι όταν θα έχουμε τη χρηματοδότηση, θα μπορούμε να κάνουμε το έργο» σημείωσε με νόημα ο υπουργός, ο οποίος βέβαια δεν αναφέρθηκε στο πότε τελικά θα έρθει το κλιμάκιο του Υπουργείου ή ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Κρήτη, για να δοθούν οι απαντήσεις που αναμένουν από τον Οκτώβριο όλοι οι Κρητικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize