Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Βασίλης Βροντάκης – Αυτός είναι ο Κρητικός που θα κολυμπήσει από τα Σφακιά στην Γαύδο για τον “Ορίζοντα”

Βασίλης Βροντάκης – Αυτός είναι ο Κρητικός που θα κολυμπήσει από τα Σφακιά στην Γαύδο για τον “Ορίζοντα”

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Βασίλης Βροντάκης, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής του εγχειρήματος, θα κολυμπήσει απόσταση 20 ναυτικών μιλίων (38 χιλιομέτρων), ξεπερνώντας τον εαυτό του. Σύμφωνα με την εκτίμηση του η απόσταση θα καλυφθεί περίπου σε 12 ώρες και θα γίνει την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Ο ίδιος πέρυσι έλαβε μέρος στον κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου κόλπου, στη Νικήτη Χαλκιδικής, έναν αγώνα 26 χιλιομέτρων, στον οποίο κατέκτησε τη 2η θέση μετά από 6 ώρες και 50 λεπτά. Προπονείται καθημερινά και κολυμπάει πάνω από 2 ώρες με στόχο να είναι έτοιμος τέλος Ιουνίου.

Βέβαια, οι δυσκολίες στον άθλο του δεν περιορίζονται μόνο στην μεγάλη απόσταση αλλά περιλαμβάνουν τον καιρό, τα θαλάσσια ρεύματα, κύματα, αέρα…

Απώτερος σκοπός είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν συμπολίτες, φορείς και αρχές για το έργο του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντα”, που στηρίζει παιδιά και ενήλικες με καρκίνο, να προωθηθεί το μήνυμα του εθελοντισμού και να αναδειχθεί η σημασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Μεγάλης σημασίας καθώς αν αυξηθεί ο αριθμός καταγεγραμμένων υποψήφιων εθελοντών δοτών, αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθούν περισσότεροι συμβατοί δότες, οι οποίοι δωρίζοντας τα αιμοποιητικά τους κύτταρα, προσφέρουν μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε συνανθρώπους μας.

Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Σφακίων, του Δήμου Γαύδου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας Σφακίων.

Check Also

Κρήτη – Σεισμική δόνηση με το καλημέρα!

flashnews.gr Σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα πρωί στα Χανιά Λίγο μετά τις 7.30, η Χώρα Σφακίων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize