Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΟΥΖΙΝΑ / Αρνί λεμονάτο με πλιγούρι για να μας ανοίξει την όρεξη! – Μια διαφορετική συνταγή από την Άννα Τσουντάνη στο Ρέθυμνο

Αρνί λεμονάτο με πλιγούρι για να μας ανοίξει την όρεξη! – Μια διαφορετική συνταγή από την Άννα Τσουντάνη στο Ρέθυμνο

Απίθανη η συνταγή της Άννας Τσουντάνη αποκλειστικά για το κοινό της CreteDoc!

Τσιγαριαστό αρνί λεμονάτο με πλιγούρι είναι ένας θαυμάσιος συνδυασμός που θα εντυπωσίαζε τον καθένα. 

Πρόκειται για μια ξεχωριστή συνταγή και αρκετά ασυνήθιστη!

Καλή όρεξη!

 

 

Υλικά

 

Για το πλιγούρι θα χρειαστούμε

 

1 σακουλάκι πλιγούρι
Χυμός φρέσκος από 3-4 λεμόνια
250 γραμμάρια βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
1 κύβο knorr
Για το αρνί θα χρειαστούμε
1 κιλό αρνί
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμενα
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Χυμός από φρέσκα λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για το πλιγούρι
Σε μια λεκάνη βάζουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει και λίγο παραπάνω.
Το αφήνουμε στο νερό μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά.
Αν στην πορεία παρατηρήσουμε ότι το πλιγούρι έχει «πιει» το νερό χωρίς να έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε και άλλο νερό.
Όταν μαλακώσει, ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα, ενώ προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Μόλις λιώσει, τότε προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε, ρίχνουμε το πλιγούρι στην κατσαρόλα, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά με λίγο νερό.
tip! Καλό θα ήταν πριν προσθέσουμε το νερό στην κατσαρόλα, να έχουμε ήδη λιώσει μέσα σε αυτό σε ένα άλλο σκεύος τον κύβο knorr.
Όταν προσθέσουμε όλα τα υλικά και το νερό με τον κύβο στην κατσαρόλα, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, ενώ ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην κολλήσουν.
Λίγο μετά το πλιγούρι είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Για το αρνί
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε  το αρνί στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε επίσης πολύ καλά.
Έπειτα ρίχνουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε κρασί.
Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε λεμόνι και τα υπόλοιπα υλικά, ίσως και λίγο νερό ακόμη.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί.
Όταν δούμε ότι είναι έτοιμο και μαγειρεμένο σερβίρουμε με το πλιγούρι σε ένα πιάτο.
Καλή επιτυχία!

Check Also

Ρέθυμνο – Συνέχισε τις σπουδές με το 4ο παιδί της – Βοηθάει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες!

«Η αυτοβιογραφία μου»  Της Τσιγδινού Δέσποινας «Δειλά-δειλά» ξεκίνησα να δημοσιεύω τα ποιήματά μου, προς τις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize