Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Τούρτα αµυγδάλου!

Τούρτα αµυγδάλου!

Μία εντυπωσιακή τούρτα, κατάλευκη τούρτα, για την οποία αξίζει να «σπάσετε» τη δίαιτά σας.

 ΥΛΙΚΑ

Για τα 2 φύλλα ντακουάζ

7-8 ασπράδια αβγών, ανάλογα το µέγεθος (250γραμμάρια)

100γραμμάρια ζάχαρη

115γραμμάρια ζάχαρη άχνη

200γραμμάρια αµυγδαλόψιχα ασπρισµένη και κοπανισµένη σε σκόνη

70γραμμάρια αµύγδαλα χοντροκοπανισµένα (µε τη φλούδα)

 

Για την κρέµα patisserie

250ml γάλα

1 αβγό

50γραμμάρια ζάχαρη

25γραμμάρια αλεύρι

1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο

2 καψουλάκια βανιλίνη

100ml φυτική κρέµα χτυπηµένη σε σαντιγί

 

Για τη διακόσµηση

300ml φυτική κρέµα χτυπηµένη σε σαντιγί µαζί µε 1 καψουλάκι βανιλίνη

100γραμμάρια φιλέ αµυγδάλου ψηµένο ελαφρώς στο φούρνο

 

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κοσκινίζετε την άχνη ζάχαρη σε ένα µπολ και την ανακατεύετε µε την πούδρα του αµυγδάλου.

Χτυπάτε στη µεσαία ταχύτητα του µίξερ τα ασπράδια µε την κρυσταλλική ζάχαρη µέχρι να γίνουν σφιχτή µαρέγκα που θα κάνει έντονες κορυφές. Σταµατάτε το µίξερ και προσθέτετε το µίγµα του αµυγδάλου ανακατεύοντας µε σπάτουλα µέχρι να ενσωµατωθεί. Τέλος ενσωµατώνετε στο µίγµα και τα χοντροκοπανισµένα αµύγδαλα.

Το µοιράζετε σε δύο ταψάκια διαµέτρου 23εκ. στρωµένα µε λαδόκολλα και ψήνετε τις ντακουάζ στο φούρνο για 35 λεπτά.

Για την κρέµα patisserie: Βάζετε το γάλα να ζεσταίνεται και ανακατεύετε το αβγό µε τη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα µπολ. Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνετε µέσα τη βανιλίνη, ανακατεύετε το µισό στο µίγµα των αβγών και ρίχνετε το νέο µίγµα στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύετε µε σύρµα µέχρι να πήξει η κρέµα. Εκτός φωτιάς προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Όταν κρυώσει εντελώς η κρέµα την αφρατεύετε µε τη χτυπηµένη σαντιγί.

Αφού κρυώσουν οι ντακουάζ, τοποθετείτε το πρώτο φύλλο σε πιατέλα, το καλύπτετε µε τη µισή κρέµα patisserie, σκεπάζετε µε το δεύτερο φύλλο και τελειώνετε µε τη φυτική σαντιγί, καλύπτοντας και τα πλαϊνά της τούρτας.

∆ιακοσµείτε µε το φιλέ αµυγδάλου και αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο µέχρι να τη σερβίρετε.

Check Also

Koχύλια με κοτόπουλο, blue cheese και ντοματίνια

.olivemagazine.gr Μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, που αξιοποιεί το ψητό κοτόπουλο που περίσσεψε και που θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize