Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Το συνδικαλιστικό όργανο των Πανεπιστημιακών κατά της κατάληψης στο Ρέθυμνο

Το συνδικαλιστικό όργανο των Πανεπιστημιακών κατά της κατάληψης στο Ρέθυμνο

Κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης- Αντιδράσεις από τους καθηγητές

«Εντύπωση προκαλεί το θράσος με το οποίο κάποιες ”φοιτητικές παρατάξεις” υπερασπίζουν την καταπάτηση του δικαίου, του νόμου, ακόμη και του ίδιου του ακαδημαϊκού ασύλου», καταγγέλλει το συνδικαλιστικό όργανο των Πανεπιστημιακών.

Αγανάκτηση προκαλεί η κατάληψη κτιρίου του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το συνδικαλιστικό όργανο των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), ζητεί από την πολιτεία, το πανεπιστήμιο και την τοπική κοινωνία να μην ανεχθούν τέτοια φαινόμενα.

Οι πανεπιστημιακοί τονίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες, άτομα που στην πλειοψηφία τους (σύμφωνα με τα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου) δεν έχουν σχέση με το Ίδρυμα, έχουν καταλάβει κτίριο του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Εντύπωση προκαλεί και το θράσος με το οποίο κάποιες «φοιτητικές παρατάξεις» υπερασπίζουν την καταπάτηση του δικαίου, του νόμου ακόμη και του ίδιου του ακαδημαϊκού ασύλου και μάλιστα επικαλούμενοι την προάσπιση του ασύλου. Ζητάμε από τους καταληψίες να αποχωρήσουν και να ελευθερώσουν το κτίριο ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο για τους σκοπούς που προορίζεται, την πολιτεία, το πανεπιστήμιο και την τοπική κοινωνία να μην ανεχθούν τέτοια φαινόμενα, την πολιτεία να περιφρουρήσει τη δημόσια περιουσία και τους δημόσιους χώρους, να μην επιτρέπει σε αυτά τα άτομα να παρανομούν, να καταπατούν την περιουσία και να καταστρατηγούν το αυτοδιοίκητο Πανεπιστημίου και να φροντίσει ώστε τα κτίρια να επανέλθουν στη λειτουργία που έχουν αποφασίσει τα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου Κρήτης», αναφέρουν.

Check Also

Ρέθυμνο – Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Κάνομε γνωστό στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και ΑΝΕΡΓΟΥΣ   ότι,  από  3-6-2019  μέχρι 14-6-2019 και ώρα 23.59 , μπορούν να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize