Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημαίνει «συναγερμό» σε όλη την Κίνα για την μυστηριώδη ασθένεια

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημαίνει «συναγερμό» σε όλη την Κίνα για την μυστηριώδη ασθένεια

Η μυστηριώδης πάθηση που πλήττει Αμερικανούς διπλωμάτες στην Κίνα έχει σημάνει συναγερμό στις ΗΠΑ, με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να δημοσιοποιεί μία νέα, ευρύτερη προειδοποίηση υγειονομικής φύσης για ολόκληρη την επικράτεια της ασιατικής χώρας.

Οι διπλωμάτες που υπηρετούν στην Κίνα έχουν παρουσιάσει συμπτώματα μιας μυστηριώδους πάθησης, που προσιδιάζουν σε εγκεφαλικό τραύμα και είχε ήδη αναφερθεί πως παρόμοια συμπτώματα βίωσαν στελέχη του αμερικανικού διπλωματικού σώματος στην Κούβα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έλαβε ιατρική επιβεβαίωση ότι ένας υπάλληλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην Κίνα υφίσταται ένα πρόβλημα υγείας που είναι παρόμοιο με εκείνα που υπέστησαν άλλα μέλη του κυβερνητικού προσωπικού των ΗΠΑ στην Αβάνα της Κούβας», ανέφερε ανακοίνωση της αμερικανικής διπλωματίας.

Έπειτα από «επιπλέον ιατρικές εξετάσεις», το αμερικανικό ΥΠΕΞ αποφάσισε να σταλούν «άλλα πρόσωπα στις ΗΠΑ για περαιτέρω αποτίμηση» της κατάστασής τους, προστίθεται.

Μια προηγούμενη ανακοίνωση, τον Μάιο, αναφερόταν μόνο στην πόλη Γκουανγκζού, αν και εστάλη σε Αμερικανούς πολίτες σε ολόκληρη την Κίνα.

«Ως αποτέλεσμα των μέχρι τώρα ερευνών, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει στείλει έναν αριθμό ατόμων στις ΗΠΑ για περαιτέρω και συνολική αξιολόγηση των συμπτωμάτων τους», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Χέδερ Νάουερτσύμφωνα με το CNNi.

H όλη υπόθεση ξεκίνησε στις αρχές του 2018, όταν μία διπλωματική υπάλληλος στο Γκουανγκζού κατήγγειλε πως αισθάνθηκε να την επηρεάζει ένα παράξενο ηχητικό κύμα, που είχε ως αποτέλεσμα να της επιφέρει ένα ήπιο εγκεφαλικό τραύμα.

Η προειδοποίηση υγείας εκδόθηκε την Πέμπτη, μετά από ακόμη μία καταγγελία από υπάλληλο, που κατήγγειλε πως αισθάνθηκε μία παράξενη αίσθηση ηχητικής πίεσης. Το προξενείο αγνοεί την προέλευση των παράξενων ηχητικών κυμάτων, αλλά αντιμετωπίζει το ζήτημα πολύ σοβαρά.

Check Also

Η στιγμή που κεραυνός χτυπάει ιστιοφόρο και τυλίγεται στις φλόγες

newsbomb.gr Σοκ προκαλεί η εικόνα που κατέγραψε η κάμερα όταν κεραυνός χτύπησε ιστιοφόρο. Την στιγμή που κεραυνός χτύπησε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize