Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας επισκέφτηκε τους Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας επισκέφτηκε τους Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία επισκεφτήκαμε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου τους Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών σε θέματα σχετικά με την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης, ο κ. Γιάννης Δασκαλάκης μας μίλησε για τα τροχαία ατυχήματα, την επιληψία, τη λιποθυμία, την ΚΑΡΠΑ και τον πνιγμό, ενώ εστιάσαμε ιδιαιτέρως στην πνιγμονή και στις τεχνικές αντιμετώπισής της, όπου οι περισσότεροι είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και πρακτική εξάσκηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, τόσο ο κ. Δασκαλάκης, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας επίλυαν απορίες και απαντούσαν σε ερωτήσεις που προέκυπταν.

Ήταν μία ιδιαιτέρως εποικοδομητική επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Ε.Δ.Ε.Α.Κ., και με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλη την ομάδα και ιδιαιτέρως στον κ. Δασκαλάκη που και φέτος με πολύ μεγάλη προθυμία μας υποδέχτηκαν στον χώρο τους και μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους. Τέλος, είναι χρέος όλων μας να εξάρουμε το έργο τους, καθώς εθελοντικά και με πολλή αγάπη και πίστη σε αυτό που κάνουν, συνδράμουν, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο και όποτε τους ζητηθεί.

Από το ΣΔΕ Σητείας

Check Also

Ρέθυμνο – Νέο πυροσβεστικό κλιμάκιο στα Ανώγεια – Έτοιμα να φιλοξενήσουν σχολείο διασωστών ανά τον κόσμο!

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Με χαρά και ικανοποίηση η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize