Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΟΣΜΟΣ / Το Ρεθεμνιώτικο και Κρητικό ελαιόλαδο διακρίθηκαν στο Ισραήλ!

Το Ρεθεμνιώτικο και Κρητικό ελαιόλαδο διακρίθηκαν στο Ισραήλ!

Διαγωνισμοί TERRA OLIVO Ισραήλ και BEST OF CRETE

Σημαντική προβολή εισέπραξαν τα κρητικά ελαιόλαδα που συμμετείχαν στον Διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου TerraOlivo που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ
Στον διαγωνισμό συμμετείχε η κα Γερμανάκη Ελευθερία, Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου του ΑΣ Ρεθύμνου, ως διεθνής κριτής για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενώ η  Ελλάδα εκπροσωπηθηκε φέτος από τρεις συνολικά κριτές ελαιολάδου.
Από τις 25 κρητικές ετικέτες που συμμετείχαν διακρίθηκαν οι 12 ή ποσοστό κοντά στο 50%, το οποίο είναι υψηλότερο από το μέσο ποσοστό διακρίσεων άλλων διαγωνισμών
Μια ιδιαίτερη κατακτηση για την Κρήτη αποτελεί η ειδική διάκριση «Best of Crete»,η οποία θεσμοθετήθηκε λόγω της συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Εργαστήριο μας και ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός με τον TerraOlivo.
Την ειδική διάκριση Best of Crete, απέσπασε η εταιρεία «Cretanthos» με έδρα το Ρέθυμνο, ενώ σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν και οι παρακάτω κρητικές εταιρείες ελαιολάδου.
Terra Creta με δύο βραβεία, Pamako με δύο βραβεία  και από ένα για τις εταιρείες Critida, Ανώσκελη, Μποτζακης, Delicious Crete, Κυδωνακης, Κτήμα Βασιλάκη και Ζιro.
Το διαπιστευμένο Εργαστήριο μας, (κατά ΕΣΥΔ), από το 2007 στηρίζει σθεναρά τον τομέα της ελαιοκομιας αλλά και την αναβάθμισης της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου.

Check Also

Πιο κοντά στην ιδιωτική αποθεματοποίηση του ελαιολάδου βρίσκονται Ισπανοί και ΕΕ

ypaithros.gr Να πλησιάζουν την εφαρμογή του μέτρου της ιδιωτικής αποθεματοποίησης νιώθουν πλέον οι Ισπανοί καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize