Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / To… «νευροκοινοβούλιο» του Τσίπρα ξεσήκωσε το Τwitter

To… «νευροκοινοβούλιο» του Τσίπρα ξεσήκωσε το Τwitter

Στα άδεια έδρανα και στην διχαστική τακτική του πρωθυπουργού εστιάζουν οι χρήστες των social media – «Εδώ κατηγόρησε τους νεκρούς στο Μάτι, στον Μητσοτάκη θα κωλώσει» ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια

Σε δύο θεματικούς άξονες κινήθηκε το σφυροκόπημα στον πρωθυπουργό μέσω των social media με αφορμή την αλλοπρόσαλλη παράσταση που έδωσε την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο: α) την απώλεια της ψυχραιμίας του όταν δέχτηκε κριτική (κωδικός: «νευροκοινοβούλιο») και β) το απέραντο πλήθος των άδειων εδράνων (κωδικός: «το πλατύ κενό»). Προφανώς το ένα συνδέεται με το άλλο, καθώς τον εκνευρισμό του κ. Τσίπρα επέτεινε η περιφρόνηση που επέδειξαν για την παρουσία του εκεί από την συντριπτική πλειονότητα των Ευρωβουλευτών.

Ιδιαιτέρως φαίνεται να ενόχλησε τους χρήστες του twitter που κατέθεσαν δηκτικά σχόλια σχετικά, η συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος, υπό το κράτος της σύγχυσης για μια εμφάνιση που μόνο ευοίωνα δεν εξελισσόταν για εκείνον, επέλεξε να εξαπολύσει χολή για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Της εν Ελλάδι αντιπολίτευσης δέον να διευκρινιστεί, όχι της ευρωπαϊκής, στελέχη της οποίας αντιμετώπισαν τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ σαν έναν αναξιόπιστο πολιτικό. Η επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εν είδει ανταπόδοσης των πληγμάτων που δεχόταν ο κ. Τσίπρας από τις τεκμηριωμένες πλην οξύτατες επικρίσεις ορισμένων Ευρωβουλευτών, προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις.

Καταγράφηκε σαν μια ακατανόητη απρέπεια, καθώς το αυτονόητο θα ήταν να τηρηθεί η οικουμενική αρχή του «τα εν οίκω, μη εν δήμω», ακριβώς ώστε να μην τρωθεί το κύρος της χώρας. Αντ’ αυτού, ο πρόεδρος μιας εκλεγμένης και θεωρητικά κυρίαρχης κυβέρνησης προτίμησε να κατακρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση, αν μη τι άλλο εν απουσία του αρχηγού της, με ύφος ιταμό και αγοραία κινησιολογία. Παραφράζοντας τον υπουργό εξωτερικών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο έξαλλος πρωθυπουργός ήταν μια χαρακτηριστική στιγμή της «bad diplomacy (ε;)».

Όμως, όπως επισημαίνουν με διάφορους πλην λίαν εύστοχους και καταδεικτικούς τρόπους οι ανώνυμοι σχολιαστές στο twitter, το να κάνει λόγο κανείς για ζητήματα πολιτικού ήθους, κοινού τακτ κ.ο.κ. σε έναν πεπειραμένο κυβερνήτη, ο οποίος, ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια στην εξουσία, χρειάζεται υποδείξεις για το πώς οφείλει να στέκεται στην ανάκρουση εθνικών ύμνων, είναι κάτι μάλλον μάταιο. Είναι σαφές ότι οι στοιχειώδεις κανόνες πρωτοκόλλου, επίδειξης σεβασμού κ.λπ. είναι εκτός του πεδίου ενδιαφερόντων ενός συνεπούς αριστερού.

Εκτός από το twitter η συμπεριφορά του κακομαθημένου νεαρού που επέδειξε ο κ. Τσίπρας στο Ευρωκοινοβούλιο, ερέθισε, όπως ήταν φυσικό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πρώτη η Νέα Δημοκρατία, δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Κώστα Τζαβάρα, χαρακτήρισε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο ως «μία από τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας στις εμφανίσεις Ελλήνων πρωθυπουργών. Είναι αλγεινή εικόνα να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο και να μεταφέρει τις εσωκομματικές αντιπαλότητες των πολιτικών δυνάμεων. Δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον των ευρωβουλευτών, αλλά βρήκε την ευκαιρία να υποχωρήσει άτακτα από αυτά που του απέδιδαν για τη συγκεκριμένη διαδρομή της κυβέρνησης του που στοίχισε στον ελληνικό λαό.

Προσπάθησε να στραφεί εναντίον του κ. Μητσοτάκη. Αυτό όμως δεν είναι σοβαρή πολιτική. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπάθησε ώστε να φτάσουμε σε ένα ξέφωτο και να υπάρξει πράγματι μια καθαρή έξοδος από τα μνημόνια. Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2018, αναγνωρίζουν με δήλωση τους τη μεγάλη και ουσιαστική συμβολή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, για να βρει η χώρα από τα δεινά. Αλλά σήμερα το ξεχνούν. Δεν υπάρχει λήξη των μνημονίων, αλλά λήξη του προγράμματος διάσωσης της χώρας με φθηνό επιτόκιο».

Αλλά και επισήμως η ΝΔ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ο κ. Τσίπρας ήταν σήμερα [σσ: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου] εκτός τόπου και χρόνου. Αντί να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης όπως ήταν το θέμα για το οποίο προσκλήθηκε, άρχισε να απαριθμεί τις τάχα επιτυχίες της κυβέρνησής του. Αυτό, όμως, προκάλεσε καταιγισμό ερωτημάτων από ξένους ευρωβουλευτές που δεν έχουν βέβαια μόνο γνώση, αλλά και άποψη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έτσι, μεταξύ άλλων ρωτήθηκε:
– Γιατί η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανάπτυξη ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ;
– Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνησή του με τα απαγορευτικά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και πώς θα αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις αγορές;
– Πού πήγαν τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων που δόθηκαν για το μεταναστευτικό πρόβλημα;
– Τι έχει να πει για τα 100 δις ευρώ που στοίχισαν στην Ελλάδα οι πειραματισμοί που έκανε το πρώτο εξάμηνο του 2015;

Ο κ. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε πλήρως. Και ως συνηθίζει σε αυτές τις περιπτώσεις, αντί να απαντήσει επί της ουσίας, επετέθη στον Πρόεδρο της Ν.Δ., λες και μιλούσε στη Δ.Ε.Θ. ή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του. Κι όταν αυτό συμβαίνει σε διεθνές ακροατήριο, δεν εκτίθεται μόνον ο ίδιος, αλλά δυστυχώς και η χώρα μας»

Λακωνική αλλά με καίριο πολιτικό περιεχόμενο ήταν η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής: «Στο εξωτερικό ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε σήμερα την ακροδεξιά. Στο εσωτερικό όμως κυβερνά μαζί της».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, υποστήριξε ότι «όταν εκπροσωπείς μια χώρα, δεν κατηγορείς τις πολιτικές δυνάμεις και δεν καταλογίζεις στις προηγούμενες κυβερνήσεις όλες τις ευθύνες για όλα τα δεινά και ξεχνάς τις δικές σου.

Εκεί πρέπει να μιλάς σαν πρωθυπουργός της χώρας. Όταν πηγαίνεις στους Ευρωπαίους, παρουσιάζεις τις δυσκολίες που έχει η χώρα σου, για να διαπραγματευτείς αποτελεσματικότερα και όχι να την υπονομεύεις, ιδίως όταν εκεί υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που σε ακούνε. Με βαρύγδουπες δηλώσεις ο κ. Τσίπρας προσπάθησε στο Στρασβούργο να παρουσιάσει ένα ‘success story’ και μια εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης του, υπονομεύοντας έτσι τη διαπραγμάτευση».

Εκ μέρους του Ποταμιού, ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης, Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε ότι «Ο κ. Τσίπρας λοιπόν, όπως ακούσαμε στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ήταν πολέμιος των δύο πρώτων μνημονίων επειδή δεν προέβλεπαν βαθιές μεταρρυθμίσεις. Τον θυμόμαστε πράγματι στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τους ακροδεξιούς να στήνουν κρεμάλες, επειδή δεν γίνονταν… βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που όπως ξέρουν όλοι ήταν και ο μεγάλος πόνος του. Παραμύθια έλεγε τότε, παραμύθια λέει και τώρα».

Ακολουθεί απάνθισμα των σχολίων στο twitter για την χαμένη ψυχραιμία του Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο:

VelvetThorns_@VelThorns

Πωπωω…κατηγόρησε λέει ο Τσίπρας το Μητσοτάκη στο
Μωρέ εδώ κατηγόρησε τους νεκρούς στο ότι έφταιγαν που πέθαναν, στο Μητσοτάκη θα κολώσει ?

View image on Twitter
Avantis o Popolos@AvantisPopolos

Ποιός αλήτης έσβησε τους ευρωβουλευτές από τη φωτογραφία?

View image on TwitterView image on Twitter
Iásonas Pipinis@iasonaspipinis

Ο προηγούμενος Ευρωπαίος ηγέτης που μίλησε στο στο Στρασβούργο ήταν ο Εμανουέλ τον περασμένο Απρίλιο. Στην περίπτωση του Αλέξη φαίνεται πως οι ευρωβουλευτές του γύρισαν την πλάτη, καθώς η αίθουσα της Ολομέλειας ήταν σχεδόν άδεια.

choricos@choricos

Οταν δεν κατανοείς ότι το μήνυμα των άδειων εδράνων είναι πως μέσα από τα καμώματά σου κατέληξες πιο αναξιόπιστος,πιο βαρετός,πιο απεχθής ακόμη και σ’αυτούς των οποίων τα συμφέροντα υπηρετείς, σημαίνει ότι έχεις χάσει την επαφή με το περιβάλλον..

View image on Twitter
NemesisSYRIZA@NemesisSYRIZA

Μαζεύτηκε όλη η Ευρώπη να ακούσει το βλαστάρι μας…

Σαλτιμπάγκος@isidoragiou1

Μιλάει ο Βέλγος Φερχόφστατ στο ,με την φωνή της κοινής λογικής,επισημαίνει τα χάλια μας και το φρόκαλο που έκανε ΠΘ ο σοφός λαός για να διώξει την κρίση μ’ένα νόμο κι ένα άρθρο,γελάει λες και ακούει από τον Λάκη ανέκδοτα για κλανιάρες γριές.

View image on Twitter
anektikos@anektikos_

Αλέξη δεν άλλαξες μάλλον την Ευρώπη.
Μόνο τα έδρανα έμειναν να σε ακούσουν που αν είχαν πόδια θα έφευγαν και αυτά!
Τους εκφραζουμε για αυτό την αμέριστη συμπάθεια μας.

View image on Twitter
Iásonas Pipinis@iasonaspipinis

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στο ΣΚΑΙ: «Ο Αλέξης έχει δυο πρόσωπα. Στο στο έδειξε το ευρωπαϊκό του πρόσωπο. Όμως το πραγματικό του πρόσωπο είναι καθαρά αντιευρωπαϊκό, καθώς χρησιμοποιεί πολιτικές μεθόδους και ρητορική «μαδουρικής» εμπνεύσεως».

View image on Twitter
test tester@hellasspecial

Βγήκε να μιλήσει το ζαβό για να παρουσιάσει και καλά το όραμα του για την Ευρώπη και είχε η αίθουσα δέκα περίεργους να τον δουν,δύο άλλους που τους είχε πάρει ο ύπνος,την καθαρίστρια ,και τον Παπαδημούλη. Πως να μην είχε νεύρα ο ηγέτης που θα άλλαζε την Ευρώπη

View image on Twitter
Σουπερ Ντουπερ@Punkbster

Η φωτό της ημέρας

parodynews@parodynews

Περιμένατε από τον άρχοντα να δείξει το ευρωπαϊκό του πρόσωπο στο στο ; Ρεζίλι πάλι μας έκανε σε πανευρωπαϊκή μετάδοση…

apablaze@apablaze

Τις προτάσεις του για το μέλλον της ΕΕ πήγε να παρουσιάσει στο ο μεγαλύτερος κωλοτούμπας του πιο διχαστικού και αστείου ΟΧΙ (στην ΕΕ). Τόσο θρασύς, τόσο λίγος.
Του απήντησε η άδεια αίθουσα του κοινοβουλίου. https://m.youtube.com/watch?v=PLg9C0_QKh8&ebc=ANyPxKoSZkX6r5FAbdqka2KTkir2FqKMuV-BEtQPQxLnvthncXJgID8Wj9_lqtsiG2lCXSsAdPACFlRHjwJHWqx–BYmuj6Tdw 

View image on Twitter
κουραφέξελεντ@kurafex

Frowned upon @AGiamali

View image on Twitter
choricos@choricos

Οποιος μιλάει για μισθούς,συντάξεις,φοροληστεία,εξαθλίωση,άστεγους, αυτοκτονίες,αυταρχισμό,ξεπούλημα είναι λαϊκιστής.
Στην ΕΖ πατριώτης ειναι όποιος ξεπουλάει τη χώρα κ την ιστορία της, ληστεύει,ξεσπιτώνει,ξυλοφορτώνει το λαό χάριν των τοκογλύφων

Βλεφαρίσματα@Maria_Kappa

Ο «ηγέτης» Τσίπρας μίλησε στο σε άδεια έδρανα… Πεθαίνω! Χαχαχαχα

Dimitris Boumbas@DimitrisBoumbas

Πληρώσαμε τις αυταπάτες του 200 διςΤώρα περιφέρεται και πουλάει στο εναλλακτικό ευρωπαισμό, έχοντας χτίσει την καριέρα του στην αποθέωση της Βενεζουέλας και της Αργεντινής!!Μεγάλος άτυχος?? Η γενιά +-40άρηδων που την χαντάκωσε μια για πάντα ο λαϊκισμός του Αλέξη

View image on Twitter
test tester@hellasspecial

Αντε Γεια …. Τέτοια ψυχρολουσία σε πρωθυπουργό κράτους δεν είχε γίνει ποτέ στην Ευρωβουλή. Ξεκίνησε να μιλάει και έφυγαν από την αίθουσα. χαχαχα !!!

🏊 Sʏʀᴏs Isʟᴀɴᴅ@PorscheX16


⛔️Τεράστια γκάφα του Σπύρου Γεωργιάδη (Αντιπροέδρου της ΝΔ). Σχολίασε την ομιλία του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη χωρίς να την έχει δει!

Βίντεο από 👇🏽pic.twitter.com/pkeLbsTXBm

giannis@gianis444

Αυτός δεν είναι πολιτικός άντρας,αλλά ο ψευτάκος του καφενέ.

Peter@PeterTroupiotis

Προς ΕΡΤ:
Οταν αποφασιζεις να δείξεις ζωντανα την ομιλια του π/θ στο Ευρωκοινοβούλιο(και σωστα)οφείλεις να δειξεις και τα οσα ευρωβουλευτες τον ρωτησαν
Γιατι οταν δεν το κάνεις αλλα δείχνεις μετα και την απαντηση του π/θ μπορει να κατηγορηθεις για μεροληψια…..

Panos Pournaras@panos_pournaras

Διαβάζω απόψεις που κοροϊδεύουν τον Τσίπρα επειδή το ήταν μισοάδειο. Ντροπή σε αυτούς που έλειπαν και όχι στον Τσίπρα. Για μένα, υποχρεούσαι να παρίστασαι, είτε συμφωνείς με τον ομιλητή, είτε όχι.

Takis Karagiannis@T_Karagiannis

Την ομιλία του στο την παρακολούθησαν 32 από τους 751 Ευρωβουλευτές. Δηλαδή περίπου 4,2%. Κερδάμε εντός και εκτός συνόρων, Αλέξη.

Helen 🇬🇷@HelenaDeZeus

Πήγε το τσογλάνι στο και νόμιζε ότι εκεί θα του φιλούσαν τα χέρια και τα πόδια. Χρειάζεσαι μεγάλη προσπάθεια όχι μόνο να είσαι πίσω στις δημοσκοπήσεις αλλά να σε χλευάζει και η ΕΕ για τις κωλοτούμπες σου.

View image on Twitter
Alexandros Varsanis@AlexVarsanis

ο ΠΘ με την σημερινή του ομιλία κ τις τοποθετήσεις του στο , για το μέλλον της Ευρώπης , απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ένας μεγάλος Έλληνας, Ευρωπαίος, Αριστερός Ηγέτης!
γι αυτο κ τα απο την αντιδραστικη Δεξια εντος κ εκτος

test tester@hellasspecial

15 άτομα παρακολούθησαν την ομιλία του Τσίπρα και οι 5 από αυτούς χειροκρότησαν στο τέλος απο την χαρά τους , επειδή τελείωσε .

View image on Twitter
GOLDMAN_HEART@goldman_heart

Ελάχιστοι, είπε ο Αλέξης στο , πίστευαν πως θα τα καταφέρει.
Είναι ο ίδιος που απειλούσε την τρόικα να μην κλείσει την 5η αξιολόγηση τον Δεκέμβριο του ‘14 και, όντως, κανείς τότε δεν πίστευε πως θα κατάφερνε να μας χρεώσει με 200δις και capital controls.

View image on Twitter
Ilias Theofilopoulos@iltheof

Ο Βεργής περισσότερους μάζευε

liakos@3scarfase

το αλέκση νόμιζε μιλάει σε συνέλευση δεκαπενταμελούς

 

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων – Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες – από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Συνέδριο ΝΔ – Σε άλλους λέει… “φύγετε” και σε άλλους “ελάτε σε μένα” ο Μητσοτάκης

newsit.gr Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου …

Σχόλια

Font Resize