Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Travel / Το μουσείο αρχαίας Ελεύθερνας στην πλατφόρμα πολιτισμού Google Arts & Culture για ενίσχυση του θεματικού τουρισμού στο Ρέθυμνο

Το μουσείο αρχαίας Ελεύθερνας στην πλατφόρμα πολιτισμού Google Arts & Culture για ενίσχυση του θεματικού τουρισμού στο Ρέθυμνο

Ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετείχε τη Δευτέρα 5.3.2018 στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τη Google . Αφορούσε την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη όλον τον χρόνο, μέσω της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων για τις τοπικές επιχειρήσεις και της ψηφιακής ανάδειξης του πολιτισμού.

Η πρωτοβουλία είναι μέρος του Grow Greek Tourism Online της Google, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα για την Κρήτη ανακοίνωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η Διευθύντρια Marketing της Google στην Ελλάδα Μαρία Φουντά, παρουσία του Αρχιεπισκόπου, της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτών, Αρχών, εκπροσώπων φορέων, στελεχών της Περιφέρειας, του Υπουργείου και πολιτών. Ο Δήμος μας εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κα Πέπη Μπιρλιράκη και τον υπεύθυνο του γραφείου Τουρισμού του Δήμου κ .Β. Αρχοντάκη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη και ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιωάννης-Οδυσσέας Λ. Ζώρας, ενώ μίλησε και ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιων Οργανώσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Έλληνας Ψηφιακός Πρωταθλητής, Νίκος Μιχαλόπουλος.

Για τον σκοπό του προγράμματος, η Google, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, αναλαμβάνει τη δωρεάν εκπαίδευση των τοπικών επιχειρήσεων σε ψηφιακές δεξιότητες και εργαλεία για την ενίσχυση της διαδικτυακής τους παρουσίας. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη ψηφιοποίηση των θησαυρών του Μουσείου της αρχαίας Ελεύθερνας και της ανάδειξής τους στην πλατφόρμα πολιτισμού Google Arts & Culture, με σκοπό την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού.

 

Δωρεάν εξατομικευμένα σεμινάρια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις:

Μια ομάδα 5 ειδικών συμβούλων (Online Advisors) του προγράμματος Grow Greek Tourism Online έχουν εγκατασταθεί στην Κρήτη προκειμένου να υποστηρίξουν τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού. Θα προσφέρουν τόσο ομαδικά σεμινάρια όσο και κατ’ ιδίαν συναντήσεις όπου θα εκπαιδεύουν και θα βοηθούν τις επιχειρήσεις να καταχωρίσουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες επικοινωνίας στους χάρτες και την αναζήτηση μέσω του Google My Business. Οι Online Advisors θα παρέχουν επιπρόσθετα στις επιχειρήσεις τη δωρεάν δημιουργία μίας εικονικής περιήγησης 360 μοιρών, η οποία θα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Google Street View και θα επιτρέπει στους δυνητικούς επισκέπτες των επιχειρήσεων να περιηγηθούν στο εσωτερικό τους πριν ακόμα φτάσουν στο νησί.

Μετά από συνεννόηση με την κα Μπιρλιράκη, οι ειδικοί σύμβουλοι προγραμματίζουν τον Απρίλιο να ξεκινήσουν με τις τουριστικές επιχειρήσεις του Ρεθύμνου που παραμένουν ανοιχτές πέραν της καλοκαιρινής σεζόν. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να εγγραφούν μέσω της σελίδας g.co/greektourism/crete, καθώς και να επικοινωνήσουν με το [email protected] για τυχόν επιπλέον πληροφορίες.

Αυτή η προσπάθεια αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα της πρωτοβουλίας της Google που έχει εκπαιδεύσει πάνω από 86.000 Έλληνες μέχρι σήμερα σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με έρευνα, το 67% των εκπαιδευμένων επιχειρηματιών επιβεβαίωσαν ότι είδαν συγκεκριμένα εμπορικά αποτελέσματα, ενώ το 81% του συνόλου των εκπαιδευμένων, ανέφερε ότι άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο μετά την εκπαίδευση που έλαβαν.

 

Check Also

Μια χιλιετία εφευρέσεων και ανακαλύψεων στο Google Arts & Culture

www.naftemporiki.gr Μια χιλιετία ανθρώπινης προόδου μπορεί να εξερευνήσει κανείς στο Once Upon a Try, που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize