Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΡΕΘΥΜΝΟ / «Το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης – Βιώσιμη ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία»

«Το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης – Βιώσιμη ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία»

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης με έδρα το Ρέθυμνο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους Ρεθύμνης και Αμαρίου, διοργανώνουν εκδήλωση για το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης. τη βιώσιμη ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία,

την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, & ώρα 19:00

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Ρεθύμνης (Εμμ. Πορτάλιου 23, 1ος όροφος).

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι Θερμικές Μονάδες και οι Ενεργειακές Κοινότητες θα είναι τα καίρια ζητήματα των θεματικών ενοτήτων που θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Προσκεκλημένοι  ως εισηγητές  στην εκδήλωση, είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Δρ.  Νικόλαος Μπουλαξής, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Δήμαρχοι Ρεθύμνης και Αμαρίου κ. Μαρινάκης και κ. Μουρτζανός, ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Δημήτρης Παπαντώνης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Α.Ε. κ. Φώτης Καζάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Καλογερής, ο μηχανικός περιβάλλοντος κ. Φώτης Κοκοτός, καθώς και οι Πρόεδροι των δύο Επιμελητηρίων κ.κ. Γιώργος Γιακουμάκης και Σπύρος Καλησπεράκης.

Η ανταπόκριση της Κρήτης στις ενεργειακές προκλήσεις, αλλά και η αξιοποίηση των ευκαιριών και των δυνατοτήτων που προσφέρονται αναδεικνύουν ως ζωτική ανάγκη τη θεμελίωση και υλοποίηση μιας συγκροτημένης στρατηγικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μια στρατηγική που θα αντιμετωπίζει τις εκκρεμότητες το παρελθόντος, δημιουργώντας τα απαραίτητα ενεργειακά αποθέματα.  Θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, και στην απόκτηση νέων. Θα παράγει κοινωνικό μέρισμα, για τις τοπικές κοινωνίες και τους καταναλωτές. Το κυριότερο, θα καθιστά την Κρήτη ενεργειακό κόμβο.

Check Also

Ρέθυμνο – Επιχορηγούν τα έξοδα συμμετοχής των μελών του Επιμελητηρίου για τη Διεθνή Έκθεση στη Βαρσοβία

Την επιχορήγηση μέρους των εξόδων εκμίσθωσης περιπτέρου επιχειρήσεων – μελών του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize