Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / SciTech / Το αεροπλάνο – πουλί της Airbus που βασίζεται στη βιομίμηση

Το αεροπλάνο – πουλί της Airbus που βασίζεται στη βιομίμηση

Το Bird of Prey θέλει να εμπνεύσει τους μηχανικούς

Η Airbus αποκάλυψε ένα νέο concept για το design ενός αεροσκάφους που βασίζεται στη βιομίμηση και σκοπό έχει να εμπνεύσει τη νέα γενιά μηχανικών αεροναυπηγικής, καθώς η εταιρία θέλει να κάνει τη μετάβαση στην υβριδική-ηλεκτρική κίνηση των αεροσκαφών της.

Το Bird of Prey όπως το ονόμασε, διαθέτει έναν κορμό με καθαρές καμπύλες με τα καμπυλωτά φτερά στο πάνω μέρος του να καταλήγουν σε “φτερωτές άκρες”. Ξεκαθάρισε όμως πως δεν έχει σχέδια για παραγωγή του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

 

Θεωρητικά πάντα, το Bird of Prey θα μπορούσε να φέρει 30%-50% μείωση στην κατανάλωση καυσίμων σε σχέση με τα σημερινά αεροσκάφη, κάνοντας την αεροπλοΐα πιο καθαρή, πιο “πράσινη” και πιο αθόρυβη.

Ξέρουμε πλέον από τη δουλειά μας στο επιβατικό jet A350 XWB πως μέσω της βιομίμησης, η φύση έχει να μας μάθει μερικά από τα καλύτερα μαθήματα στο design. Ποιος δε θα εμπνευστεί από μία τέτοια δημιουργία; – Martin Aston, Airbus

 

Check Also

Αεροπλάνο προσγειώνεται πραγματικά αυτόνομα για πρώτη φορά

unboxholics.com Γερμανοί ερευνητές δημιούργησαν ένα αυτόματο σύστημα προσγείωσης το οποίο επιτρέπει σε ένα μικρό αεροσκάφος να προσγειωθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize