Την ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Τμήματα σε έξι πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας που βρέθηκε σήμερα το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, έκανε γνωστό πως το νέο Ίδρυμα θα έχει τμήματα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα και Κατερίνη.

Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα προκύψει από τη συνέργεια τριών ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και του μέχρι τώρα Διεθνούς Πανεπιστημίου, και όπως είπε ο πρωθυπουργός, «θα είναι κατ΄εξοχήν εξωστρεφές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που, βασιζόμενο στο σημαντικό έργο που έχει ήδη παραχθεί από το ανθρώπινο δυναμικό του στα τέσσερα Ιδρύματα τα οποία το συγκροτούν, θα καλύπτει μια πληθώρα γνωστικών αντικειμένων, συνδεδεμένων τόσο με το διεθνές γίγνεσθαι όσο όμως και με τις τοπικές αλλά και περιφερειακές εξειδικεύσεις».

Όπως τόνισε ο Αλ. Τσίπρας θα πρόκειται για «ένα νέο μεγάλο Πανεπιστήμιο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» που θα πλαισιωθεί από ερευνητικά Ινστιτούτα βασικής έρευνας στις επιστήμες όπου δοκιμάζονται στην πράξη καινοτόμες παραγωγικές τεχνικές.

«Είναι ένα εγχείρημα που δίνει μια ακόμα ευκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα και τη βοηθάει να ενταχθεί στη νέα εποχή που χαράσσει η κυβέρνηση για τα ελληνικά Πανεπιστήμια προκειμένου να γίνουν ένας αξιόλογος εκπαιδευτικός κόμβος στο εκπαιδευτικό χάρτη της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη που προηγήθηκε συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των διοικήσεων των τεσσάρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που θα συμπράξουν για την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.

► Πριν τη σύσκεψη παιδιά από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό.

Ανοίγει για το κοινό ο πρώτος έτοιμος σταθμός του μετρό στη Θεσ/νίκη

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον πρώτο έτοιμο σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης «Σιντριβάνι/Εκθεση» (ανοίγει σήμερα για το κοινό) προκειμένου να επιθεωρήσει το έργο και στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό.

Για το σταθμό του μετρό μίλησε ο πρόεδρος της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ», Γιάννης Μυλόπουλος. «Είναι η πρώτη φορά που το μετρό της Θεσσαλονίκης βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης», υποστήριξε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Επιλέξαμε έναν από τους σταθμούς της βασικής γραμμής να τον φτάσουμε στο τελικό του στάδιο, να τον ολοκληρώσουμε πλήρως, για να λειτουργήσει σαν σταθμός αναφοράς, να είναι ένας σταθμός τον οποίο θα μπορεί ο κάθε ένας Θεσσαλονικιός, πολίτης αυτής της χώρας, να μπορεί να δει πώς θα είναι ακριβώς μετά από δυο χρόνια, οι σταθμοί του μετρό» υπογράμμισε ο κ. Μυλόπουλος, επισημαίνοντας πως ο συγκεκριμένος σταθμός είναι στην «καρδιά» της πόλης, μεταξύ της Διεθνούς Εκθέσεως, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του ιστορικού, εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Font Resize