Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Τι θα φάμε σήμερα; Λεμονάτα μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες της γιαγιάς!

Τι θα φάμε σήμερα; Λεμονάτα μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες της γιαγιάς!

olivemagazine.gr

Κοτόπουλο με πατάτες, το κυριακάτικο φαγάκι που αγαπάει όλη η οικογένεια με μπουτάκια και μπόλικο λεμονάκι.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:60′ Έτοιμο σε:1:15′

Υλικά

6 πατάτες, σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 κουταλιά σούπας ρίγανη ξερή ή θυμάρι
4 μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα στη μέση
1 κουταλιά σούπας μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 ντομάτες, σε φέτες
4 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 2 ζουμερά λεμόνια
2 κουταλιά σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πατάτες και το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, τη μισή ποσότητα της ρίγανης, το μίγμα μπαχαρικών, ανακατεύετε και τα βάζετε σε ένα ταψί, κάτω τις πατάτες και από πάνω τα μπουτάκια.

Βάζετε από μια φέτα ντομάτα σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο και μετά το σέλινο.

Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και ένα ποτήρι νερό.

Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα με 1 και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε με σαλάτα μαρούλι, κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο και λαδολέμονο.

tip! Το κοτόπουλο για να γίνει ακόμη πιο νόστιμο καλό είναι να το μαρινάρουμε λίγες ώρες πριν την ώρα που θα ψηθεί και να παραμείνει στο ψυγείο.

Check Also

Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών

sintayes.gr Κοτόπουλο με υπέροχη σάλτσα μανιταριών. Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα γρήγορο, λαχταριστό,  πεντανόστιμο πιάτο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize