Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Τι θα δουν οι Κινέζοι καθηγητές στην Κρήτη;

Τι θα δουν οι Κινέζοι καθηγητές στην Κρήτη;

Την Ιεράπετρα θα επισκεφτεί αποστολή Κινέζων καθηγητών

Στην Ιεράπετρα θα βρεθεί αυριο, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, Κινεζική αποστολή αποτελούμενη από 8 καθηγητές Κινεζικών Πανεπιστημίων καθώς και εκπροσώπων της Κινεζικής πρεσβείας.

Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια μίας ευρύτερης επίσκεψης σε Ευρωπαϊκές χώρες και περιοχές που έχουν εμπειρία στην παραγωγή εκτός εποχής κηπευτικών (ΕΕΚ), για τη σύσφιξη σχέσεων συνεργασίας και την ανταλλαγή απόψεων/ιδεών στον χώρο των ΕΕΚ.

Οι ειδικοί έχουν ήδη επισκεφθεί την Ισπανία και την Ιταλία.

Στην Κρήτη και κατά τις επισκέψεις στα Θερμοκήπια την αποστολή θα συνοδεύουν ο Μορφωτικός ακόλουθος της Κινεζικής Πρεσβείας και ο καθηγητής, κ. Σαρρής Παναγιώτης Από το ΙΤΕ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο οποίος βοηθά στην όλη οργάνωση.

Θα είναι οι:

  1. Ομ. Καθηγ. Νίκος Συγριμής (ΓΠΑ),
  2. Βασιλική Χριστοπούλου βοηθός,
  3. Καθηγ. Σαρρής Πάν. (ΙΤΕ & Παν/μίο Κρήτης),
  4. Mr Tian, China Embassy,
  5. Kα Χατζάκη διερμηνέας +8 China Deligates

Ο κ. Παναγιώτης Σαρρής μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την επίσκεψη της κινεζικής αποστολής, τις ιδιαίτερες γευστικές και διατροφικές προτιμήσεις των κινέζων οι οποίοι δε δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο τυρί, για λάδι χρησιμοποιούν διάφορα είδη ενώ το ελαιόλαδο δεν είναι στις πρώτες επιλογές τους, καθώς τους φαίνεται πιο «βαρύ».

Στόχος της επίσκεψης είναι η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας σε επιστημονικό επίπεδο  αλλά και μιας βαθύτερης προσέγγισης και συνεργασίας.

Ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της αποστολής που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει επισκέψεις στην Περιφέρεια Κρήτης, στην Ιεράπετρα και Γεύμα, επίσκεψη σε θερμοκήπια στο Κεντρί και την Ψαρή Φοράδα, επίσκεψη στον συνεταιρισμό «Ανατολή», καθώς και δείπνο στη Σύμη.

Από: Πετάσης Νίκος

Check Also

Ρέθυμνο – Ενημέρωσαν εθελοντικά δεκάδες νέους για την σεξουαλική υγεία

daynight.gr Eκπαιδευμένοι εθελοντές, φοιτητές επιστημών υγείας, πρόνοιας και αγωγής, συζήτησαν με νέους έξω από το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize