Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Τι έχουν οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης και είναι τόσο γευστικοί; – Το συστατικό που τους κάνει να λιώνουν στο στόμα

Τι έχουν οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης και είναι τόσο γευστικοί; – Το συστατικό που τους κάνει να λιώνουν στο στόμα

Οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης αποτελούν μια από τις πιο δυνατές γαστριμαργικές απολαύσεις όσων έτυχε να βρεθούν για τις διακοπές τους στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. 

Με δροσερή σος στο πλάι, το πιάτο σερβίρεται από τα πιο ακριβά γκουρμέ εστιατόρια, μέχρι τα πιο μικρά οικονομικά ταβερνάκια και συνδυάζεται υπέροχα τόσο με το ψάρι όσο και με το κρέας. Τραγανοί απ’ έξω, αφράτοι μέσα, με την νοστιμιά του αλατιού να ισορροπεί την ένταση της γλύκας.

Ο θρεπτικός και πεντανόστιμος αυτός μεζές καταναλώνεται σε χρόνο ρεκόρ. Από μεγάλους και κυρίως μικρούς. Και θα δίναμε τα πάντα αυτή τη στιγμή να είχαμε μπροστά μας ένα πιάτο.

Αν και υπάρχουν πολλές εκδοχές των ντοματοκεφτέδων και μπορείτε να βρείτε σε διάφορα εστιατόρια μία από αυτές, η συνταγή της Σαντορίνης δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία. Ο λόγος; Το κύριο συστατικό της είναι και το μυστικό. Αντί για ντομάτες, οι Σαντορινοί επιλέγουν ντοματάκια Σαντορίνης. Πιο τραγανά, πιο ζουμερά, πιο γλυκά, με γεύση από ήλιο και θάλασσα.

Υλικά

Μισό κιλό ντοματάκια σαντορίνης
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
1 κουταλιά σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
Μισό  φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)
Μισό φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι) για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά, ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια Σαντορίνης. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Προσοχή στο αλεύρι, προσθέτουμε τόσο ώστε το μείγμα να γινει ένας αραιός χυλός. Δεν θέλουμε να είναι σφιχτός.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ρίχνοντας με κουτάλι της σούπας από το μείγμα. Αφού ροδίσουν από την μια πλευρά οι ντοματοκεφτέδες τους γυρνάμε από την άλλη.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στραγγίξουν. Σερβίρουμε.

Check Also

Ρέθυμνο – Ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και έρχεται το πλοίο – Πληροφορίες για το κεντρικό λιμενικό πρακτορείο

Το πλοίο Olympus που θα ενώνει το Ρέθυμνο με την Σαντορίνη, την Μήλο και τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize