Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Τελεσίγραφο στα φροντιστήρια για τα κέντρα μελέτης – Απειλούνται με ανάκληση της άδειας λειτουργίας

Τελεσίγραφο στα φροντιστήρια για τα κέντρα μελέτης – Απειλούνται με ανάκληση της άδειας λειτουργίας

Πολλά μέτωπα έχει απέναντί του ανοιχτά το Υπουργείο Παιδείας, που τώρα βάζει στο στόχαστρό του όσα φροντιστήρια έχουν στους κόλπους τους κέντρα μελέτης.

Συγκεκριμένα, ο εποπτεύων οργανισμός του Υπουργείου, ο ΕΟΠΠΕΠ, δίνει εντολή σε όλα τα φροντιστήρια που περιλαμβάνονται στον κατάλογο-καταγγελία της ομοσπονδίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ΟΙΕΛΕ, να αναστείλουν τη λειτουργία των  κέντρων  μελέτης για μαθητές Δημοτικού.

Ο ΕΟΠΠΕΠ ζητά από τα φροντιστήρια να αναστείλουν εντός 15 ημερών τη λειτουργία των κέντρων μελέτης, διαφορετικά θα αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας.

«Οφείλετε να αναστείλετε κάθε εκπαιδευτική ή άλλη δραστηριότητά σας η οποία παραβιάζει τους όρους χορήγησης  της άδειας λειτουργίας του αδειοδοτούμενου  από τον οργανισμό μας φορέα σας και να μας ενημερώσετε  εγγράφως για τις ενέργειές σας εντός 15 ημερών από τη λήψη της παρούσας επιστολή σας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να ανακαλέσουμε την άδεια λειτουργίας του φροντιστηρίου σας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4039/12» αναφέρει η επιστολή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε αίτημα εισαγγελικής έρευνας για την ανεξήγητη, όπως υποστηρίζει,  «αδράνεια της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ να εξετάσει καταγγελία της Ομοσπονδίας που κατατέθηκε στα μέσα Ιουλίου (!) για τον ανεξέλεγκτο χώρο των Κέντρων Μελέτης».

“Είναι παράλογο”

Ο πρόεδρος των φροντιστηριούχων του Ηρακλείου, κ. Μανώλης Καζαντζάκης, αναφέρει στην «Π» πως η οδηγία του Υπουργείου είναι παράλογη αφού, όπως λέει, αφορά όσα φροντιστήρια έχουν κέντρα μελέτης και όχι στα κέντρα που λειτουργούν αυτόνομα.

Ο κ. Καζαντζάκης υποστηρίζει πως επικρατεί «μία εχθρότητα από το Υπουργείο ενάντια στο φροντιστήριο στην Ελλάδα γενικά. Η αντιπαλότητα αυτή εκφράζεται με όποιο τρόπο μπορεί».

Στο Ηράκλειο μονάχα ένα μέλος του συλλόγου έκανε βήμα για να στήσει κέντρο μελέτης. Στην Αθήνα πολλά φροντιστήρια λόγω κρίσης εμπλούτισαν το ωράριό τους και λειτουργούν μεσημβρινές ώρες κέντρα μελέτης στους κόλπους τους.

Ο κ. Καζαντζάκης υποστηρίζει πως τα κέντρα δεν ελέγχονται από πουθενά και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως κτιριακές, των φροντιστηρίων για τη λειτουργία τους.

“Θέλουμε τον έλεγχο”

Υπεύθυνος κέντρου μελέτης στο Ηράκλειο αναφέρει στην «Π» πως ο κλάδος θέλει τον έλεγχο, αλλά σήμερα δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος φορέας στον οποίο να απευθύνονται για να λάβουν αδειοδότηση, όπως είναι ο ΕΟΠΠΕΠ. Αίτημα των ιδιοκτητών των κέντρων μελέτης είναι να συσταθεί κάποιος φορέας, στον οποίο να υπάγονται, για να διασφαλίζονται και οι ίδιοι ως επαγγελματίες, και τα παιδιά και οι γονείς που απευθύνονται σε αυτά.

«Όποιος σέβεται τον εαυτό του πληροί αυστηρές προδιαγραφές για να φιλοξενήσει παιδιά Δημοτικού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναρωτιέται γιατί να διώκονται τα κέντρα μελέτης και την ίδια στιγμή επιτρέπεται η συστέγαση κέντρου δια βίου μάθησης, που απευθύνεται σε ενήλικες, και κέντρου ξένων γλωσσών και φροντιστηρίων.

Για τις αντιδράσεις της ΟΙΕΛΕ σχολιάζει πως το ορθό είναι να ασκηθούν πιέσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή τη σύσταση αρμόδιου φορέα που θα αδειοδοτεί και θα ελέγχει τα κέντρα μελέτης.

«Προσωπικά με ενοχλεί να υπάρχουν κέντρα όπου το ένα παιδί είναι πάνω στο άλλο και δεν υπάρχει, για παράδειγμα, πυρασφάλεια» αναφέρει.

Check Also

Ρέθυμνο – Ετοιμάζονται για νέα ξενοδοχεία στο Μπαλί και τον Πλακιά!

tornosnews.gr Δύο ακόμη άδειες χορήγησαν οι αρμόδιες αρχές για ξενοδοχεία στην Κρήτη. Η υπηρεσία δόμησης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize