Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Tάσος Πετρόπουλος – Δεν θα χρειαστεί να γίνει περικοπή στις συντάξεις

Tάσος Πετρόπουλος – Δεν θα χρειαστεί να γίνει περικοπή στις συντάξεις

Δημοσιονομικά και πολιτικά ορθό να μην εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης των συντάξεων τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και εξήγησε ότι δεν θα γίνει η περικοπή στις συντάξεις με βάση το νόμο 4387.

Όπως εξήγησε o T. Πετρόπουλος, το πλαίσιο της συμφωνίας ως προς το δημοσιονομικό μέρος είναι αυτό που κλείσαμε στη β’ αξιολόγηση, διότι τότε, με βάση τις αναλογιστικές μελέτες, το νέο σύστημα κοινωνικής Ασφάλισης εξασφάλιζε τη δημοσιονομική ισορροπία άρα το πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί ήταν εκείνο. Μετά, το ΔΝΤ προέβαλε αντιρρήσεις, και μόνο αυτό πρόεβλεπε ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι, αλλά η συμφωνία είναι το αρχικό πλαίσιο που τέθηκε.

Επίσης, πρόσθεσε, η Ευρώπη πρέπει να υπολογίζει για την ενότητά της και τις αξίες της ελευθερίας και δημοκρατίας. Το πολιτικό μέρος επιβάλλει να τηρηθεί αυτό που έχει συμφωνηθεί που είναι και ορθό και δίκαιο και σωστό δημοσιονομικά. Διότι η περικοπή των συντάξεων δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία. Δεν επιφέρει ανάπτυξη και έχει ως συνέπεια την πτώση του ΑΕΠ. Αν αφαιρέσεις από την αγορά 26 εκ. ξαφνικά, μιλάς για κατάρρευση.

Όλα τα μέτρα που παίρνουμε και είχαν προαναγγελθεί εφαρμόζονται στην ώρα τους, πρόσθεσε κλείνοντας ο υφυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων – Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες – από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Οι τρεις «γκρίζες ζώνες» της κυβερνητικής θέσης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

capital.gr Του Δημήτρη Κατσαγάνη Σε τρία σημεία συμπυκνώνεται η θέση της κυβέρνησης σε σχέση με …

Σχόλια

Font Resize