Τάρτα διπλής σοκολάτας και καραμέλας

Συστατικά

Για τη βάση

  • 375 γρ. έτοιμη ζύμη τάρτας εμπορίου
  • βούτυρο, για την ταρτιέρα
  • 400 γρ. dulce de leche
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 2 κρόκους
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Για το σερβίρισμα

  • dulce de leche
  • παγωτό, βανίλια
  • κουβερτούρα, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια ταρτιέρα 20×30 εκ. και στρώνουμε τη ζύμη.
  • Την ψήνουμε για 25 λεπτά έχοντας τοποθετήσει στην επιφάνειά της μια μεμβράνη, πάνω στην οποία έχουμε απλώσει ρύζι ή όσπρια για βάρος (για να μη φουσκώσει η ζύμη).
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι ή τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να χρυσαφίσει (το ρύζι ή τα όσπρια που έχουμε χρησιμοποιήσει για βάρος δεν μπορούμε να τα μαγειρέψουμε. Τα χρησιμοποιούμε ξανά μόνο ως βάρος για τις τάρτες).
  • Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα για 20 λεπτά.
  • Απλώνουμε στην επιφάνειά της το dulce de leche και ρίχνουμε το αλάτι.

Για την επικάλυψη

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 λεπτό. Εάν δεν έχει λιώσει εντελώς η κουβερτούρα, ανακατεύουμε το μείγμα, και βάζουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τους επιπλέον κρόκους και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα δύο μείγματα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα, πάνω από την καραμέλα.
  • Περιχύνουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, και δημιουργούμε σχήματα με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για 20 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με το dulce de leche, σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού, και περιχύνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize