Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ταλιατέλες με κοτόπουλο και πικάντικη κρέμα λαχανικών

Ταλιατέλες με κοτόπουλο και πικάντικη κρέμα λαχανικών

Λίγα φαγητά είναι τόσο νόστιμα που αρέσουν σε όλους, τόσο πικάντικα που τα αντέχουν όλοι, και τόσο εθιστικά που κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

 

ΥΛΚΑ

500 γραμμάρια ταλιατέλες
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1/2 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
5-6 ντοματίνια
1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 φλυτζάνι ζωμό κότας
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Μείγμα μπαχαρικών

πιπέρι καγέν
πάπρικα καυτερή
θυμάρι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις ταλιατέλες με κοτόπουλο και λαχανικά, βάζουμε τα μπαχαρικά σε μπολ και κόβουμε σε μπουκιές το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με το κοτόπουλο

Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ.  βούτυρο σε τηγάνι βαθύ. Σοτάρουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να ψηθεί από την μια πλευρά. Δεν το γυρίζουμε συνέχεια στο τηγάνι. Όταν γίνει από τη μια πλευρά. Γυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη. Το βγάζουμε σε πιατέλα. Το σκεπάζουμε να μείνει ζεστό.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και ψήνουμε για 1′-2′ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Βγάζουμε τα λαχανικά σε πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί και τον ζωμό. Βράζουμε για 3′-5′ να κατέβει ο όγκος του υγρού. Συγχρόνως τρίβουμε το τηγάνι με κουτάλα να ντεκλασάρουμε τους κρυσταλλωμένους χυμούς του τηγανιού. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα και το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσει λίγο και να πυκνώσει σε μέτρια φωτιά. Διορθώνουμε τα αλατοπίπερο και προσθέτουμε λίγο απ’ όλα τα μπαχαρικά για να γίνει πιο έντονη η σάλτσα. Πρέπει να είναι έντονες οι γεύσεις.

Έχουμε ωστόσο βράσει τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε τελευταία στιγμή όπως στάζουν στην σάλτσα. Αν θέλουμε πιο υγρή τη σάλτσα. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών προσθέτουμε τα λαχανικά και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε μαϊντανό. Σερβίρουμε και τρίβουμε μπόλικο τυρί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize