Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ταϊλάνδη: Ο μικρός ήρωας που έπαιξε ζωτικό ρόλο στη διάσωση – Ήταν ο μόνος που μιλούσε αγγλικά

Ταϊλάνδη: Ο μικρός ήρωας που έπαιξε ζωτικό ρόλο στη διάσωση – Ήταν ο μόνος που μιλούσε αγγλικά

Το 14χρονο μέλος της ομάδας «Wild Boars», Αντούλ Σαμ-ον, εκτός από τα αγγλικά, μιλάει άπταιστα άλλες 4 γλώσσες. Ήταν εκείνος που μιλούσε εκ μέρος της ομάδας και ενημέρωνε τους δύτες για την κατάστασή τους.

Ο Αντούλ Σαμ-ον, το 14χρονο μέλος της ομάδας «Wild Boars» που εγκλωβίστηκαν στη σπηλιά στην Ταϊλάνδη για 17 μέρες, αναδείχθηκε ο ήρωας της διάσωσης της ομάδας του και του προπονητή του καθώς ήταν ο μόνος που μιλούσε αγγλικά. Ο Αντούλ, μιλάει άπταιστα αγγλικά, ταϊλανδικά, βιρμανικά και δύο διαλέκτους της κινεζικής γλώσσας,μια από την οποία είναι τα μανδαρινικά.

Ο εξαιρετικός αυτός νεαρός που έπαιξε ζωτικό ρόλο για το τέλος του δράματος που πέρασαν σε εκείνη τη σπηλιά, ήταν ο μοναδικός με τον οποίο μπορούσαν να μιλήσουν οι Βρετανοί διασώστες όταν τους ανακάλυψαν μετά από 9 μέρες εγκλωβισμού.

Ο Αντούλ, ενημέρωσε τους δύτες με σαφήνεια για το πόσοι ήταν, τι χρειαζόντουσαν και το πόσες μέρες είχαν αποκλειστεί στο σκοτάδι. «Είμαι ο Αντούλ και η υγεία μου είναι καλή», δήλωσε ο μικρός επιζών σε βίντεο που δημοσιεύτηκε κάποιες ώρες μετά την εύρεση των αγοριών στο σπήλαιο, γεμάτος χαμόγελο και ελπίδα.

» Είναι ένα ευγενέστατο αγόρι που πάντα χαιρετάει τους δασκάλους του», δήλωσε ένας εκπαιδευτής από το σχολείο του.

Στον μικρό δόθηκαν μάλιστα συγχαρητήρια για την ικανότητά του, αφού μιλάει αγγλικά σε μια χώρα που λιγότερο από το 1/3 του πληθυσμού την καταλαβαίνει.

Check Also

Φρίκη και αποτροπιασμός από τις αποκαλύψεις για τον «βασιλιά της ποπ»

in.gr Με αισθήματα αποτροπιασμού βγήκαν οι θεατές που παρακολούθησαν το ανφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ για τη σκοτεινή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize