Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Τα παιδιά της Παιδόπολης έχουν ανάγκη από βοήθεια στα μαθήματά τους

Τα παιδιά της Παιδόπολης έχουν ανάγκη από βοήθεια στα μαθήματά τους

Παραμένει πολύ μικρή η ανταπόκριση που είχε απευθύνει το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου (πρώην Παιδόπολη) στη Νεάπολη για εθελοντές δασκάλους και καθηγητές (φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς, βιολόγους, πληροφορικής, ξένων γλωσσών) που θα βοηθούν στο διάβασμα τους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που φιλοξενούνται στις δομές του Παραρτήματος και θα καλύπτουν τις ανάγκες τους κατά την διάρκεια του σχολικού έτους.

Η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες της φετινής σχολικής χρονιάς και συνεχίζεται χωρίς μέχρι στιγμής η συμμετοχή και η ανταπόκριση να είναι όπως αναμενόταν.

Όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο διευθυντής κ. Γιάννης Αρώνης περίπου έναν μήνα μετά την ανακοίνωσή τους δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί κάποιος εθελοντής εκπαιδευτικός που να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά της Παιδόπολης, με εξαίρεση ένα φροντιστήριο στη Νεάπολη που προσφέρθηκε να παρέχει μαθήματα και βοήθεια σε δύο μαθητές Λυκείου του Παραρτήματος. Όπως τονίζει ο διευθυντής του Παραρτήματος ανάλογη βοήθεια χρειάζονται και οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που βρίσκονται στην Παιδόπολη και γι’ αυτό απευθύνει εκ νέου κάλεσμα προς δασκάλους και καθηγητές που μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά αυτά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προκειμένου να τα βοηθήσουν σε ότι χρειαστούν κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Όπως προσθέτει, απαιτούνται τουλάχιστον δέκα εκπαιδευτικοί για να καλύψουν επαρκώς τις ανάγκες των παιδιών, ενώ όπως μας έχει ήδη πει το προηγούμενο διάστημα από τους αντίστοιχους περυσινούς εθελοντές εκπαιδευτικούς έχει παραμείνει μονάχα μια καθηγήτρια Αγγλικών

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εθελοντική βοήθεια στο διάβασμα για τα παιδιά της Παιδόπολης οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 28410-33101 ή μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης στο: Κ[email protected].

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

Το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου παλεύει και βγήκε νικητής!

Το 2ο ΕΠΑΛ, που όλοι οι Ρεθεμνιώτες πολίτες έχουμε ακούσει, είναι ένα νέο σχολειό το …

Σχόλια

Font Resize