Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Tην πειθαρχική ποινή της αυτοδίκαιης αργίας θα αντιμετωπίσουν 103 υπάλληλοι οι οποίοι κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης

Tην πειθαρχική ποινή της αυτοδίκαιης αργίας θα αντιμετωπίσουν 103 υπάλληλοι οι οποίοι κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα

Η ακτινογραφία των επίορκων στο Δημόσιο: Κατηγορίες σοκ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης

Tην πειθαρχική ποινή της αυτοδίκαιης αργίας θα αντιμετωπίσουν 103 υπάλληλοι οι οποίοι κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα, εκ των οποίων έχουν εκδοθεί 15 καταδικαστικές αποφάσεις από δικαστήρια.

Με την τροπολογία που ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι που επέστρεψαν με τον νόμο Κατρούγκαλου και κατηγορούνται για κακουργήματα, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παιδική προρνογραφία μέχρι διακίνηση ναρκωτικών και απόπειρα εκβίασης, θα τεθούν ξανά σε αυτοδίκαιη αργία μέχρι ωτου συνδριάσουν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Στους πίνακες των ποινικών διώξεων- παραπεμπτικών βουλευμάτων και καταδικαστικών αποφάσεων που παρουσιάζονται παρακάτω και προέρχονται από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2014 παρουσιάζονται αναλυτικά οι υποθέσεις που αφορούν ποινικές διώξεις κατά υπαλλήλων.  Βάσει της πρότασης αυτής σε αυτοδίκαιη αργία θα έμπαιναν  οι σκιασμένες περιπτώσεις, εφόσον φυσικά υπάρξει αμετάκλητη παραπομπή στο αρμόδιο δικαστήριο.

Πρώτος Πίνακας

Δεύτερος Πίνακας

Τρίτος Πίνακας

 

Απίστευτο και όμως αληθινό!

Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπάρχουν ακόμη 5 χιλιάδες υπάλληλοι οι οποίοι απολαμβάνουν αποδοχές ίσες με τον μισθό  γενικού γραμματέα υπουργείου.

Αυτό αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης την Πέμπτη προαναγγέλλοντας ότι τώρα θα προχωρήσει νομοθετικά στην «αποδέσμευση» αυτών των αποδοχών από τις απολαβές του γγ υπουργείων.

Τι είπε ο Βερναρδάκης για την κινητικότητα 

Όλοι οι φορείς του δημοσίου θα πρέπει να έχουν έτοιμα οργανογράμματα μέχρις τις αρχές Δεκέμβρη διαφορετικά δεν θα μπουν στο σύστημα κινητικότητας όπως περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους.

Από την επόμενη χρονιά η κινητικότητα θα έχει εθελοντική μορφή χωρίς όμως να αποκλείει τις υποχρεωτικές μετακινήσεις αν υπάρξει ανάγκη και εισήγαγε την έννοια της «έξυπνης κινητικότητας» δηλαδή της αμοιβαίας μετακίνησης υπαλλήλων στον ίδιο κλάδο και στην ίδια ειδικότητα.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα καταθέσει νομοσχέδιο για την περικοπή των μισθών του πολιτικού προσωπικού δηλ πρωθυπουργού , υπουργών ,δημάρχων γ.γ , συνεργατών υπουργών κατά 25%  και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το ν.σχ για την αξιολόγηση του προσωπικού ,και επιλογή προϊσταμένων και το ηλεκτρονικό μητρώο υπαλλήλων.

Ο νόμος για την κινητικότητα θα μεταφερθεί για το Δεκέμβρη

Τα θέματα του μισθολογίου αρμόδιο όπως είπε είναι το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε όμως ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις ειδικών μισθολογίων που από 20 θα γίνουν επτά , ενσωμάτωση επιδομάτων στο βασικό μισθό.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο για το 2018

iefimerida.grΑυτόματη αύξηση έως και δύο χρόνια στα όρια συνταξιοδότησης για 45 κατηγορίες ασφαλισμένων φέρνουν οι …

Σχόλια