Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου – «Όλοι στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στο δημαρχείο»

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Δίνουμε απάντηση στο νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις.

Απαντάμε αποφασιστικά στα μέτρα καταστολής των αγώνων.

Δεν θα επιτρέψουμε «να μπουν στο γύψο» τα συνδικάτα και οι αγώνες.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες

Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την περιβόητη ανάπτυξη, συνοδευόμενο από εξαγγελίες που κρύβουν τον πραγματικό του χαρακτήρα και τη στόχευσή του.

Η ανάπτυξη, που επικαλείται η κυβέρνηση, δεν θα είναι μια «ανάπτυξη για όλους». Είναι μια ανάπτυξη που απαιτεί το κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα άλλα αρπαχτικά. Ζωντανή απόδειξη αποτελούν οι δεκάδες τροπολογίες που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, που δίνουν σαρωτικό χτύπημα σε μισθούς, εργασιακές σχέσεις, δικαιώματα των εργαζομένων.

Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο:

  • Μέτρα για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων. Δίνεται με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να μην εφαρμόζουν τις όποιες κλαδικές συμβάσεις υπογράφουν.

Δίπλα στα εμπόδια που έβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει τις «εξαιρέσεις» εφαρμογής των συμβάσεων σε επιχειρήσεις, ομίλους και σε ολόκληρες περιοχές. Σε χρόνο μηδέν, οι «εξαιρέσεις» θα γίνουν ο κανόνας και για αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία.

  • Δίνονται νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φθηνούς εργάτες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η δήθεν αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης στους μερικώς απασχολούμενους είναι το κόλπο για το χτύπημα του σταθερού ωραρίου, της μείωσης συνολικά του κατώτερου και μέσου μισθού.

Η ενίσχυση του θεσμού των «Ενώσεων προσώπων», που τα προηγούμενα χρόνια απέδωσε καρπούς στην εργοδοσία, τώρα θα της λύσει τα χέρια για να κατρακυλήσουν ακόμη παρακάτω μισθοί, μεροκάματα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • Η κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος προσφυγής στον ΟΜΕΔ για τις συλλογικές συμβάσεις είναι μια ακόμα απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας που ικανοποιείται.
  • Η «συνυπευθυνότητα» του εργαζόμενου για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.
  • Τα μέτρα καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων, των αγώνων των εργαζομένων, με όχημα τη θέσπιση του ηλεκτρονικού μητρώου των συνδικάτων και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την απόφαση απεργίας, είναι ένα γενικευμένο φακέλωμα, που έχει σκοπό να τρομοκρατήσει, να απειλήσει τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται, να μη διεκδικούν το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους.

Είναι μια κατά μέτωπο επίθεση για να ελέγχεται το περιεχόμενο των αγώνων, να αντιμετωπίζονται τα «ενοχλητικά» συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που δε συμβιβάζονται με τη γραμμή του ΣΕΒ, του κεφαλαίου.

 

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ παίζοντας το παιχνίδι με τις ημερομηνίες επιχειρεί να υπονομεύσει την απεργία. Σε μια σειρά εργατικά κέντρα, εκεί που οι ίδιες δυνάμεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ βρίσκονται στην ηγεσία των εργατικών κέντρων, καλούν για απεργία με άλλη ημερομηνία από την απόφαση που έχουν πάρει εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Είναι επικίνδυνοι!

Προκηρύσσουν απεργία αλλάζοντας ημερομηνία για να μην πετύχει η απεργία. Δε θέλουν να πετύχει η απεργία γιατί όλα αυτά που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι δικές τους ξεκάθαρα διατυπωμένες προτάσεις. Τόσο  το   ηλεκτρονικό  μητρώο   Συνδικάτων,  όσο   και   η   ηλεκτρονική   ψηφοφορία   για  κήρυξη απεργίας, δηλαδή το γενικευμένο φακέλωμα και ο έλεγχος του εργατικού κινήματος από το κράτος   και   την   εργοδοσία   είναι   διακηρυγμένες   θέσεις   της   συνδικαλιστικής   μαφίας   της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Τα έχουν συμφωνήσει  όλα  με την  κυβέρνηση της ΝΔ, όπως  έκαναν  με τον ΣΥΡΙΖΑ για  τον απεργοκτόνο νόμο.  Τα  έχουν συμφωνήσει   με  τον ΣΕΒ  και  τους  μεγαλοεπιχειρηματίες   που αχώριστοι, έτσι όπως είναι, «αγωνιούν» για τη λειτουργία των συνδικάτων.

Όσο και αν παιδεύονται να βάλουν εμπόδια, η απεργία θα πετύχει Ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ πρέπει να βρει απέναντι του την καταδίκη όλων των εργαζομένων.

Τα μέτρα καταστολής στοχεύουν τους εργάτες και τα συνδικάτα που αγωνίζονται με επίκεντρο τις δικές τους ανάγκες και τα συμφέροντά τους. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Με την απεργία δίνουμε την απάντησή μας. Βάζουμε βάσεις για κλιμάκωση της πάλης μας.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις Κατασκευές, τους ανέργους, μαζικά να πρωτοστατήσουν στην επιτυχία της απεργίας.

 

ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize