Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Σύλλογος Εστιών Ρεθύμνου: Κανείς εστιακός φοιτητής να μην πεταχτεί από τις Εστίες!

Σύλλογος Εστιών Ρεθύμνου: Κανείς εστιακός φοιτητής να μην πεταχτεί από τις Εστίες!

Όλοι εμείς οι εστιακοί, που σπουδάζουμε με μεγάλη προσπάθεια και δυσκολίες μακριά απο τον τόπο κατοικίας μας, που μοιραζόμαστε την ίδια στέγη και τα ίδια προβλήματα, βιώνουμε καθημερινά στις πλάτες μας τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στις σπουδές, το μέλλον και τις ζωές μας!

Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε στις εστίες και έχουμε επαλειμμένα κινητοποιηθεί (προβλήματα με τα πλυντήρια, κάθε τρεις και λίγο να μας κόβεται το νερό, το ζεστό νερό να είναι για συγκεκριμένες ώρες μέσα στην μέρα κλπ κλπ), κάθε Ιούνη ζούμε με το άγχος πότε θα μας πετάξουν έξω σαν αδέσποτα από τις εστίες!

  • Μας καλούνε μέσα στον Ιούνη να πάρουμε τα πράγματά μας, να αδειάσουμε το δωμάτιο εξ’ολοκλήρου και να παραδώσουμε τα κλειδιά των δωματίων μας

Για ποιο λόγο… για να τα χρησιμοποιήσουν , νοικιάζοντάς τα στα Summer Schools και για άλλες επιχειρηματικές στην ουσία και τους σκοπούς της δραστηριότητες του Πανεπιστημίου. Μας συμπεριφέρονται λες και η ιδιότητα του φοιτητή τελειώνει τον Ιούνη και ξαναρχίζει τον Σεπτέμβρη .
Την ίδια στιγμή που οι φοιτητές παλεύουν να οργανώσουν το διάβασμά τους για την εξεταστική, με την πλειοψηφία των εστιακών να δουλεύουμε στο Ρέθυμνο το καλοκαίρι και να μην μπορούμε να φύγουμε από την πόλη , μας αναγκάζουν να νοικιάζουμε σπίτια, με λεφτά που δεν έχουμε !!! Πέρα όμως και απο αυτό φαίνεται πιο πιθανό απο ποτέ να έχουμε τα ίδια προβλήματα με πέρυσι που είχε αρχίσει η εξεταστική και οι εστίες ήταν ακόμα κλειστές! Η στέγαση στην πόλη που σπουδάζουμε κατα τη διάρκεια των σπουδών μας είναι δικαιωμά μας!

  • Δεν έχουμε εξασφαλισμένο το οτι θα συνεχίσουμε να διαμένουμε στις εστίες και για το νέο εξάμηνο!

Στο Ρέθυμνο σπουδάζουν 7000 φοιτητές, την ίδια στιγμή που οι εστίες δεν καλύπτουν ούτε το 5% των φοιτητών! Το πανεπιστήμιο θα πρέπει προφανώς να φροντίσει να παρέχει εστία στους πρωτοετής που έρχονται, αλλά απ’ την άλλη να καλύπτει και τις ήδη υπάρχουσες ανάγκες. Φοιτητές οι οποίοι πληρούν τα ήδη αυστηρά κριτήρια, (που πλέον για να μένεις στις εστίες θα πρέπει να έχεις τις “7 πληγές του Φαραώ”) μένουν εκτός. Άρα κάθε Σεπτέμβρη, ζούμε με το άγχος αν θα δικαιούμαστε δωμάτιο ή θα μας διώξουν, αφήνοντας μετέωρη την συμμετοχή μας στο Ρέθυμνο και τις σπουδές μας. Η ανάγκη για άμεσα μέτρα με ανέγερση νέων εστιών και μέχρι τότε την εξασφάλιση δοματίων και επιδόματος ενοικίου είναι πιο φανερή απο ποτέ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις εστίες στο Ρέθυμνο, σε όλη την Κρήτη αλλά και σε όλη τη χώρα! Συνεχίζοντας την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων στην ανώτατη εκπαίδευση, με ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα και στο τομέα της φοιτητικής μέριμνας. Είναι αποκαλυπτικό οτι το καλοκαίρι της «εξόδου απο τα μνημόνια» και της «δίκαιης ανάπτυξης» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, οι επιχειρηματίες, τα μεγάλα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ τρίβουν τα χέρια τους ενώ οι εστιακοί μετρούν τα χρήματά τους για το αν θα τη βγάλουν… αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη τους… αποκαλυπτική οτι δεν χωράει και τα κέρδη των λίγων και τις σύγχρονες ανάγκες των πολλών. Φαίνεται οτι πίσω απο τις εξώσεις και τα προβλήματα στις εστίες κρύβεται η υποχρηματοδότηση και η επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα συνάδελφό μας στη μοίρα που του προετοιμάζουν και πλάι στον αγώνα για τα ήδη υπάρχοντα αιτίματά μας διεκδικούμε άμεσα:

  • Να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής εκτός εστιών το καλοκαίρι!

  • Να μην μείνει κανένας μας στο έλεος της τύχης του τον Σεπτέμβρη! Άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση της στέγασης σε όλους τους εστιακούς και του πρωτοετής φοιτητές που θα έρθουν!

  • Μέτρα για την καλύτερη διαβίωση των εστιακών. Υπάρχει ολόκληρο πλαίσιο αιτημάτων που έχει κατατεθεί προς την Πρυτανεία!

Check Also

Ρέθυμνο – Σημαντική η “ολιστική” διδασκαλία μιας γλώσσας – «(5+1)ν λόγοι για να μάθεις ιταλικά»

«(5+1)ν λόγοι για να μάθεις ιταλικά»   Μέσα σε μια κατάμεστη από φοιτητές και προσκεκλημένους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize