Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Στόχος μια ανταγωνιστική ΟΧΕ προς όφελος των Δημοτών

Στόχος μια ανταγωνιστική ΟΧΕ προς όφελος των Δημοτών

Ολοκληρώθηκε η σύνταξη και η έγκριση της αναμορφωμένης στρατηγικής ΟΧΕ στην ΠΕ Ρεθύμνου και από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου προκειμένου να επανυποβλήθει στην Διαχειριστική Αρχή Κρήτης στο πλαίσιο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020. Η πρόταση είναι κοινή με τον Δήμο Ρεθύμνου άρα η συνεργασία των δύο Δήμων ήταν επιβεβλημένη. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με τις επιλέξιμες δράσεις και την περικοπή των προϋπολογισμών των έργων .

Καταλυτική όμως ήταν η επιστολή του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη που απέστειλε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου με μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από το σώμα προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί.

Ο κ Ταταράκης εξήγησε ότι στόχος του Δήμου Αγίου Βασιλείου είναι η γόνιμη συνεργασία, οι συντονισμένες δράσεις, η σύνθεση προτάσεων και απόψεων με τον Δήμο Ρεθύμνης προκειμένου να υποβληθεί μια ανταγωνιστική στρατηγική ΟΧΕ προς όφελος των Δημοτών.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι έλαβε την πολιτική απόφαση χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος να προτείνει δράσεις μόνο από την Δημοτική Ενότητα Φοίνικα με κοινό σχεδιασμό για μια ενιαία περιοχή παρέμβασης χωρίς να κατακερματίζει τα έργα. Συγκεκριμένα πρότεινε και χωροθέτησε τις δράσεις στην διαδρομή Άγιος Ιωάννης- Πλακιάς – Λευκόγεια- Λίμνη Πρέβελη σύμφωνα με την φιλοσοφία της πρόσκλησης και με κύρια κριτήρια την ωριμότητα των έργων.

Στην νέα πρόταση του Δήμου, ακολουθώντας τις οδηγίες και τις παρατηρήσεις της Διαχειριστικής Αρχής, αφαιρέθηκαν δύο έργα συνολικού ύψους 750.000,00€ ενώ αυξήθηκε ο προϋπολογισμός σε ένα έργο κατά 700.000,00 € (ανάπλαση του οικισμού Πλακιά) διαμορφώνοντας την τελική πρόταση στα 3,8 εκ από τα 14,44 εκ. του συνολικού προϋπολογισμού της ΟΧΕ, ενώ αρχικά ήταν 3,85εκ στα 16,78 εκ., αυξάνοντας ουσιαστικά τα ποσοστά συμμετοχής του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα τα έργα που υποβλήθηκαν είναι:

  1. Αναβάθμιση Τοπικού οδικού δικτύου Πλακιά 1.500.000 € (αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου) 

  2. Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Λευκόγεια- Κακαρέ- Πλακιά και Ροδάκινο 1.300.000 €

  3. Ανάδειξη Δάσους Αγ. Ιωάννη (Δασοτεχνικά έργα δασικής αναψυχής) 700.000 €

  4. Προστασία και ανάδειξη ευρύτερης περιοχής Λίμνης Πρέβελη 200.000  €

  5. Σύστημα πυροπροστασίας Φοινικοδάσους Λίμνης Πρέβελη 100.000 €

Παράλληλα θα υλοποιηθεί η κοινή δράση και για τους δύο Δήμους που αφορά την ενίσχυση Παραδοσιακών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων για την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους, προϋπολογισμού 650.000

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αγίου Βασιλείου

Check Also

Ρέθυμνο – Επισκέψεις σε οικισμούς του Αγίου Βασιλείου

Με επισκέψεις σε οικισμούς του Δήμου Αγίου Βασιλείου συνέχισε τις δραστηριότητές του ο δήμαρχος Γιάννη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize