Αρχική / NEWS VIDEOS / Στο Ρέθυμνο η τρισέγγονη του Δαρβίνου!

Στο Ρέθυμνο η τρισέγγονη του Δαρβίνου!

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr

Είναι η ποιήτρια Ρουθ Παντέλ και είναι τρισέγγονη του πατέρα της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, Καρόλου Δαρβίνου. Βρέθηκε στο Ρέθυμνο σε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Νέλας Γιαννακοδήμου, καθηγήτριας του πανεπιστημίου Κρήτης που έφυγε από τη ζωή. Η διακεκριμένη Βρετανίδα ποιήτρια διάβασε ποιήματά της στα Αγγλικά και μάς σύστησε έναν από τους πιο εμβληματικούς επιστήμονες όλων των εποχών, διεθνώς.

Μπορεί να μην τόν γνώρισε δια ζώσης, αλλά τόν γνώρισε μέσα από τα κείμενά του: «Ο Δαρβίνος ήταν ένας καλός άνθρωπος, αγαπούσε την οικογένειά του», μάς ανέφερε η Ρουθ Παντέλ, διακεκριμένη Βρετανίδα ποιήτρια και τρισέγγονη του μεγάλου επιστήμονα της ανθρωπότητας.

Ήδη από τη δεκαετία του ’70 η Ρουθ Παντέλ συστήθηκε με την Κρήτη σε αρχαιολογικές ανασκαφές και δεν έλειψε έκτοτε ποτέ η καρδιά της από εδώ. Μάλιστα η κόρη της έμαθε να περπατάει στο παλάτι της Κνωσού, όπως θυμάται με αγάπη.

Και μπορεί ή ίδια να ασχολείται περισσότερο με το γράμματα και ο προπροπάππους της με τις θετικές επιστήμες, όμως τελικά η Ρουθ Παντέλ εξηγεί ότι δεν διαφέρουν και τόσο, αφού χρειάζεται και στην ποίηση εξονυχιστική ακρίβεια και ανασκαφή μέσα σου και στο περιβάλλον, όπως και στη φαντασία.

Αυτό που χρειαζόμαστε στους σημερινούς σκοτεινούς καιρούς για διέξοδο από τα προβλήματα είναι η τέχνη, ανέφερε η Ρουθ Παντέλ, γιατί με αυτήν εμβαθύνουμε σε όλα τα επίπεδα.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο – Νεκρή στην παραλία – Στη θάλασσα άφησε την τελευταία της πνοή

neakriti.gr Άφησε την τελευταία τη πνοή στη θάλασσα Το τελευταίο της μπάνιο έμελλε να κάνει …

Σχόλια

Font Resize