Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Στο Ρέθυμνο η Ντόρα Μπακογιάννη

Στο Ρέθυμνο η Ντόρα Μπακογιάννη

Στο κέντρο ερευνών  φυσικής πλάσματος και laser, στο Ρέθυμνο, βρέθηκε το πρωί η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, απ’ όπου τόνισε τη σημασία της έρευνας για μια χώρα όπως η Ελλάδα που έχει ως πιο σημαντικό της κεφάλαιο, την έρευνα και την καινοτομία και όσους την υπηρετούν. Η βουλευτής της ΝΔ, εισέπραξε την ανησυχία των επιστημόνων του ΤΕΙ Κρήτης που βλέπουν τα υπόλοιπα ΤΕΙ της χώρας να ενοποιούνται σε ΑΕΙ, κάτι που μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται στην περίπτωση της Κρήτης.

Εντυπωσιασμένη από το κέντρο ερευνών φυσικής πλάσματος και laser του ΤΕΙ Κρήτης στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, δήλωσε η βουλευτής και τομεάρχης ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέροντας ότι είναι σημαντική η δράση του τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη σε θέματα ενέργειας και όχι μόνο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, δέχθηκε την ανησυχία από επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης για το γεγονός ότι έτερα ΤΕΙ ανά την Ελλάδα ενοποιούνται και διαμορφώνονται σε νέα πανεπιστήμια, κάτι που επί του παρόντος δεν φαίνεται ως προοπτική για το ΤΕΙ της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερευνητικό εργαστήριο HiPER στο Ρέθυμνο πραγματοποιούνται πειράματα για την σύντηξη υδρογόνου με laser, κάτι που αν ευοδωθεί, τότε θα λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα με την παραγωγή καθαρής ενέργειας από θαλασσινό νερό.

Check Also

Νικολέτα Σφακιανάκη – «Είμαι εδώ με όρεξη για δουλειά, με τόλμη σχέδιο, καθαρά και τίμια για να γράψουμε μαζί το επόμενο κεφάλαιο»

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΔ Φίλες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize