Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Στο Ρέθυμνο η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

Στο Ρέθυμνο η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές (Τρίτη 19/3) στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνης η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψ. Περιφερειάρχης Κρήτης με την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και βουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης. (σε ξεχωριστά κείμενα στέλνουμε και ολόκληρη την ομιλία και περίληψή της)

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Ρεθύμνης Μανούσος Μανουσογιάννης, στο Δήμο Αγίου Βασιλείου Θανάσης Χαριτάκης, στο Δήμο Ανωγείων Στέλιος Σταυρακάκης, στον Δήμο Αμαρίου Νίκος Μαρκίδης, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν και έκφρασαν την ολόπλευρη στήριξή τους στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δημήτρης Καραγιώργος. Αν και απόντες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων έκφρασαν την υποστήριξή τους επίσης ο Νικολακάκης Νίκος πρώην διευθυντής της νεφρολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνης και ο Ηλίας Οικονόμου καθηγητής του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο.

Διαβάστηκε επίσης αφιέρωμα του γνωστού μαντιναδολόγου Κωστή Κοντογιάννη την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και στο ΚΚΕ (το στέλνουμε ξεχωριστά)

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα ονόματα των 8 πρώτων υποψηφίων του Περιφερειακού Ψηφοδέλτιου από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης καθώς και τα 30 πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο δήμο Ρεθύμνης. (στέλνονται ξεχωριστά)

 

Ομιλία Συντυχάκη Μανώλη

Συγκέντρωση Τ.Ε. Ρεθύμνου ΚΚΕ

Ρέθυμνο, 19/3/2019

 

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

 

Σήμερα, από δω, από το Ρέθυμνο, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στους εργατοϋπάλληλους, στους άνεργους, στους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματίες και εμπόρους, στους επιστήμονες, σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, στους φοιτητές και μαθητές, συνολικά στα νέα παιδιά, που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης με τις οικογένειές τους.

 

Τους λέμε, ότι μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ, παντού, σε όλες τις εκλογικές μάχες. Και στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές.

 

Όλοι εμείς, που γονατίσαμε στα χρόνια της κρίσης για να ψηλώσουν κι άλλο τα κέρδη του κεφαλαίου, που δώσαμε τη μάχη για να σταθεί όρθια η εργατική – λαϊκή οικογένεια με την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση.

 

Ηρθε η ώρα να πούμε……..αρκετά ! Δεν πάει άλλο! Θέλουμε πίσω τη ζωή μας, με τα δικαιώματα που είχαμε, εναρμονισμένα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Όλοι εμείς:

 • Που δεν θέλουμε η χώρα μας να μετατραπεί σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη,
 • Που ξέρουμε καλά ότι ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πόλεμοι και όχι ειρήνη και ασφάλεια, όπως κοροϊδεύουν οι αμερικανότεροι των αμερικανών, η ΝΑΤΟική «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αναλάβει εργολαβία στην περιοχή τις βρωμοδουλειές των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Ολοι εμείς:

 • Που δεν ανεχόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ να λερώνει τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας, τους αγώνες του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ.
 • Που ξέρουμε ότι η αγωνιστική, η κομμουνιστική, η ταξική αριστερή στάση και δράση σε παρόντα χρόνο δεν είναι απλή κληρονομιά ενός ιστορικού ονόματος, αλλά ενεργή δράση σήμερα για αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, για το σοσιαλισμό.
 • Που ξέρουμε ότι η πραγματική αριστερά δεν ακολούθησε ποτέ το δρόμο της υποταγής στο σύστημα, της υποταγής στους αρνητικούς συσχετισμούς, για να δίνει άλλοθι σε μωροφιλόδοξους καβαλάρηδες της εξουσίας, για να κάνουν όλη τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβε να τελειώσει η δεξιά. Η πραγματική αριστερά πάει κόντρα στο ρεύμα, διαλέγει πάντα το δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Όλοι εμείς:

 • Που ξέρουμε ότι όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ μαζί με τους κολαούζους τους, θα πιάσει το αντιλαϊκό έργο ακριβώς από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος… Οχι μόνο γιατί «το κράτος έχει συνέχεια», όπως οι ίδιοι λένε, αλλά κυρίως γιατί η κερδοφορία των επιχειρηματικών κολοσσών πρέπει να έχει «συνέχεια» κι αυτήν και μόνο υπηρετούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας κοροϊδεύουν όταν λένε ότι «στη νέα εποχή, μετά την έξοδο από τα μνημόνια το Αύγουστο του `18, τον τόνο δίνουν όχι η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά οι ανάγκες των πολλών»! Σα δε ντρέπονται, λέμε εμείς. Λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς μοιράζοντας καθρεπτάκια !

 

Ας αφήσουν τα κάλπικα.

 

Ας τα κρατήσουν για τα στελέχη τους και για όσους ακόμα πιστεύουν στη δημαγωγία και το λαϊκισμό. Γιατί η πλειοψηφία των αριστερών, των προοδευτικών ανθρώπων που τον εμπιστεύτηκαν και το Γενάρη του ’15 και το Σεπτέμβρη του ’15:

 • Είδαν την ελπίδα τους να γίνεται λεπίδα στα χέρια της κυβέρνησης αυτής.
 • Την είδαν να κόβει σύριζα τα δικά τους δικαιώματα.
 • Ξέρει πως η κοινωνική αδικία ζει και βασιλεύει, γιατί ζει και βασιλεύει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Αλήθεια, ποιο τέλος μπαίνει στα προνόμια των λίγων, όταν μόλις την προηγούμενη βδομάδα, αυτή η κυβέρνηση:

 • Ψήφισε τη μείωση της φορολογίας των κερδών από τα μερίσματα των μεγαλομετόχων των ομίλων.
 • Οταν έδωσε ένα ακόμα δωράκι στους φαρμακοβιομήχανους με την αύξηση στις τιμές των φαρμάκων.
 • Μήπως η συμφωνία με τις τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια ή όσα ετοιμάζουν να νομοθετήσουν για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία έχουν ως κριτήριο την υπεράσπιση των πολλών που είναι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά; Οχι βέβαια. Τις τράπεζες θέλουν να εξασφαλίσουν.

Για ποιες ανάγκες των πολλών μιλάει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

 • Ξέρει μήπως να καλύπτει πολλές ανάγκες ο βασικός μισθός των 650 ευρώ κι αυτά μεικτά;
 • Η σύνταξη – επίδομα για τους χιλιάδες των συνταξιούχων ποιες ανάγκες μπορεί να καλύψει;

Για ποιες ανάγκες των πολλών μιλάμε;

 

– Μήπως για την Υγεία που συνεχίζουμε να πληρώνουμε ακριβά;

 • Με τα νοσοκομεία που στενάζουν κάτω από το βάρος των ελλείψεων.
 • Των Κέντρων Υγείας που κλείνουν ή υπολειτουργούν;
 • Των μονάδων του ΠΕΔΥ – του παλιού ΙΚΑ – που φυτοζωούν ή οδηγούνται στο κλείσιμο αφού δεν έχουν τις στοιχειώδεις ειδικότητες.

Για ποιες ανάγκες των πολλών μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

Μήπως για την Παιδεία των παιδιών μας που επίσης χρυσοπληρώνουμε από την Α’ Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο; Την οποία, θα συνεχίσουμε να χρυσοπληρώνουμε και με το νέο σχέδιο Γαβρόγλου για το Λύκειο και το σύστημα εξετάσεων, που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό, ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο! Με περισσότερα φροντιστήρια και λιγότερες γνώσεις για τους μαθητές.

 

Αυτήν τη στιγμή, 95.000 μαθητές της Β’ Λυκείου δεν ξέρουν ακόμα:

 • Με ποιο σύστημα θα εξεταστούν.
 • Αν θα κληθούν σε 3 μήνες να κάνουν μηχανογραφικό με 10 μόλις επιλογές.
 • Σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν!

Το μόνο σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γαβρόγλου ξέρουν πολύ καλά ότι το νομοσχέδιό τους έχει ήδη απορριφθεί από τους μαθητές, από το μαθητικό κίνημα. Το απέδειξαν, άλλωστε, οι μεγάλες φετινές μαθητικές κινητοποιήσεις, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με σύνθημα: «Θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!».

Τα ίδια και στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στον πυρήνα των αντιδραστικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, με συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ιδρύσεις νέων ιδρυμάτων και τμημάτων είναι η προσπάθεια για καλύτερη αντιστοίχηση της ανώτατης εκπαίδευσης με τις επιταγές της αγοράς και την εξοικονόμηση πόρων.

 

Είναι η αποφασιστική προώθηση της Μπολόνια, και του αποκαλούμενου «Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας», των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ.

 

Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από την ευθυγράμμιση των αλλαγών που προωθούνται στην Κρήτη με τις προτεραιότητες που τέθηκαν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο το Σεπτέμβρη του 2017 από την κυβέρνηση μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης.

 

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η «πανεπιστημιοποίηση» του ΤΕΙ Κρήτης που μαζί με τα άλλα ιδρύματα καλείται να προσαρμοστεί βαθύτερα στο νέο παραγωγικό μοντέλο που απαιτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη στην περιοχή μας.

 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η θεσμοθέτηση Ινστιτούτου  Οικονομικής Ανάλυσης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού και τα 2ετή προγράμματα στον  αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα προοριζόμενα για αποφοίτους ΕΠΑΛ, κατά παραγγελία των καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, που θα προσφέρουν φτηνό εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις μέσω της πρακτικής και της μαθητείας.

ΔΕΝ απαντούν όμως στους νέους και στις νέες, αν θα σπουδάσουν χωρίς εμπόδια και φραγμούς.

 

Αν θα πάρουν σύγχρονες και ολοκληρωμένες σπουδές ώστε να μάθουν καλά το αντικείμενό τους;

Αν θα βρουν δουλειά πάνω στο αντικείμενο που σπούδασαν.

Αν θα στελεχωθεί το ίδρυμα με τους αναγκαίους μόνιμους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους. Αν θα μειωθεί το κόστος σπουδών.

Αν θα εξασφαλιστεί δωρεάν σίτιση και στέγαση σε όλους τους σπουδαστές.

ΔΕΝ δίνει απάντηση στις αγωνίες των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών.

Αν θα αυξηθούν οι μισθοί και θα επιστραφούν τα επιδόματα που κόπηκαν στα χρόνια της κρίσης.

Αν θα βρει μόνιμη και σταθερή δουλειά το έκτακτο προσωπικό του Ιδρύματος.

Αν θα μπορεί ο πανεπιστημιακός δάσκαλος να επιτελεί απερίσπαστος το εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο χωρίς να ψάχνει δεξιά και αριστερά προγράμματα χρηματοδότησης.

Γι’ αυτό και το ΚΚΕ απορρίπτει την αναμόρφωση του Ενιαίου Χάρτη Ανώτατης Εκπαίδευσης και πρωτοστατεί στον αγώνα, για να απεμπλακούν τα ιδρύματα από τα δεσμά του κεφαλαίου, να ανοίξει ο δρόμος για να οργανώνονται οι σπουδές με βάση τις πραγματικές, σύγχρονες ανάγκες του λαού μας και τις εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία και οι εργαζόμενοι και οι διδάσκοντες να δουλεύουν απερίσπαστοι, με πλήρη δικαιώματα και ανακτημένες τις απώλειες της κρίσης. Απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και όσων προωθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου μέσα στα ιδρύματα, παλεύουμε για την ουσιαστική αναβάθμιση του ΤΕΙ Κρήτης.

 

Κυρίες και κύριοι

 

Ο  ΣΥΡΙΖΑ, στα τέσσερα χρόνια έχει αποδείξει ότι “τα παίρνει τα γράμματα”, μαθαίνει γρήγορα τη βρώμικη δουλειά.

 

Έτσι λοιπόν έμαθε ότι για να προχωρήσει η δουλειά, πρέπει να υποταχθεί η εργατική τάξη, ο λαός κάτω από τη σημαία της αστικής τάξης.

 

Γι’ αυτό βαφτίζει, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τους αστικούς στόχους ως εθνικούς.

 

Έχοντας όμως το πλεονέκτημα της εξαπάτησης, του εγκλωβισμού, περισσότερων εργατικών – λαϊκών δυνάμεων. Να γιατί  παίρνει τα συγχαρίκια μέσα και έξω στους διεθνείς οργανισμούς και τρώει το ψωμί του Μητσοτάκη.

 

Ποιους απ’ όλους τους λεγόμενους εθνικούς στόχους να πρωτοθυμηθούμε διαχρονικά;

 

Την ένταξη στην τότε ΕΟΚ και αργότερα στο ευρώ, στην ΕΕ, τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ, την έξοδο από την οικονομική καπιταλιστική κρίση;

Οι διαφορές τους είναι πλέον δυσδιάκριτες.

 

Γι’ αυτό στην “εθνική προσπάθεια” του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους όλοι οι χρεοκοπημένοι ή μη, γυρολόγοι πολιτικοί υπάλληλοι του αστικού συστήματος τύπου Κουντουρά, Παπακώστα, Κουίκ, Μπίστης, Δανέλλης, διάφοροι χρεοκοπημένοι συνδικαλιστές, όργανα της εργοδοσίας.

 

Όλα αυτά τα κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού τις μέρες αυτές, συγκαλύπτουν το όργιο νοθείας αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα. Στηρίζουν τη συνδικαλιστική μαφία. Οι εργαζόμενοι όμως δεν θέλουν συνδικαλιστικό κίνημα και ΓΣΕΕ εργοδοτών, αλλά μόνο των εργατών, για να προασπίζουν τα δικαιώματά τους.

 

Η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ γνωρίζει καλά ότι οι εργαζόμενοι της έχουν γυρισμένη την πλάτη. Γι’ αυτό μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να νομιμοποιήσει τη νοθεία και την παρέμβαση της εργοδοσίας στο συνέδριο, γράφει επιστολές και ζητάει συνάντηση με την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα των μνημονίων, προφανώς για να τους πει τον πόνο της και να ζητήσει στήριξη αυτές τις …δύσκολες ώρες.

 

Αυτή η συνδικαλιστική μαφία δεν πρόκειται όμως να σωθεί ούτε από τα φιλοκυβερνητικά Μέσα, που συνεχίζουν να αναμασούν διάφορα για «πολιορκία και αποκλεισμό του συνεδριακού κέντρου από δυνάμεις του ΠΑΜΕ», «εισβολή του ΠΑΜΕ» και άλλα παρόμοια.

 

 

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

 

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα δυναμώνουν τα ψευτικά διλλήματα με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου του λαού, τον εγκλωβισμό στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και την εξασφάλιση της συνέχειας στην αντιλαϊκή πολιτική. Και αυτό θα ισχύει από την ευρωβουλή, μέχρι και τον τελευταίο δήμο της τοπικής κρατικής διοίκησης.

 

Τώρα η πιο επικίνδυνη παγίδα για το λαό  έχει όνομα “Ισχυρό προοδευτικό μέτωπο που θα φράξει το μέτωπο στην ακροδεξιά”!. Μοιάζει με το παλιότερο “ΠΑΣΟΚ για να φύγει η δεξιά” κοκ.

 

Και για να έχουμε το καλό ερώτημα: Τώρα το θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά; Γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό και για 4 ολόκληρα χρόνια, ήταν αγκαλίτσα με την ακροδεξιά. Γιατί τι είναι οι ΑΝΕΛ; Μήπως πολιτική δύναμη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου; Μέτωπο που κάνει αγκαλιά με την ακροδεξιά και τώρα. Πού αλλού μπορεί κανείς να τοποθετήσει την κυβέρνηση του διαβολικά καλού Τραμπ;

 

Μήπως, μέτωπο με την ακροδεξιά έχει και η ΕΕ της θεωρίας των δύο άκρων, της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, της δίωξης δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών; Τώρα το θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά;

 

Οταν οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κοιμάται σπίτι του, επειδή η δίκη σέρνεται πάνω από τέσσερα χρόνια;

 

Οταν οι υπουργοί του φωτογραφίζονταν στο Καστελόριζο με τους υπόδικους της ΧΑ;

 

Οταν οι βουλευτές του καλούνταν στις εκδηλώσεις του υπουργείου Αμυνας, τότε, ο φόβος της ακροδεξιάς δεν υπήρχε ή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάθει μερική αμνησία;

 

Και τώρα φέρνει και νομική ποινική διάταξη, νόμο, για να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της ΧΑ, για διεύθυνση εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης!

 

Αυτά τι είναι; Μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό, ή δημιουργία άλλοθι με μικροκομματικούς υπολογισμούς που παραπέμπουν σε συμφωνίες λωποδυτών κάτω από το τραπέζι;

 

Πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, το άνοιγμα του δρόμου για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα.

 

Για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή από παντού. Και απ’ την τρίτη θέση στις βουλευτικές εκλογές. Και για να πατώσουν οι υποψήφιοί της σε Περιφέρειες και δήμους. Και για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές – λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν υλικά, οικονομικά και ιδεολογικά το φασισμό.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

 

Το 2019 θα είναι εκλογική χρονιά.

 

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η Δημοτική και Περιφερειακή Διοίκηση είναι βασικοί πυλώνες του αστικού κράτους, οι οποίοι, μαζί με τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς της ΕΕ δρουν ενιαία και εχθρικά απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του.

 

Οι αλλαγές στην Τοπική – περιφερειακή Διοίκηση, που έχουν – κατά καιρούς – συντελεστεί, η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και των λειτουργιών – των δήμων και των περιφερειών της, με πρόσχημα την αποκέντρωση, έγιναν για να ευθυγραμμιστούν με τις επιταγές της καπιταλιστικής αγοράς, για να υπηρετήσουν τις ανάγκες κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, για να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως ήδη έχει γίνει στο σύνολο των χωρών της ΕΕ.

 

Αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής, όλων των θεσμικών πλαισίων από τον “Καποδίστρια”, στη συνέχεια με τον “Καλλικράτη”, πρόσφατα με τον “Κλεισθένη 1”, και έπεται συνέχεια.

 

Με την λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη, για την οποία χύθηκε πολύ μελάνι, στην κοινή προσπάθεια κυβέρνησης και περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή και το αναπτυξιακό συνέδριο πριν ενάμισι χρόνο στο Ηράκλειο, προσπάθησαν να πείσουν τους Κρητικούς ότι θα γεμίσει η Κρήτη από επενδύσεις και χρήμα, ότι θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο, ενώ στην πράξη θα εξυπηρετηθούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

 

 1. Προωθούν την ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση υπηρεσιών, την αλλαγή χρήση γης για μπίζνες, καθώς και την παράδοση μεγάλων έργων σε μονοπωλιακούς ομίλους, με νέα βάρη για το λαό. Σε αυτό το πνεύμα υπάρχει συμφωνία όλων, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, των παρατάξεών τους, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

 1. Προωθούν την εξάπλωση των ιδιωτικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), την αδειοδότηση των εργοστασίων βιομάζας, και άλλες ενέργειες, καταστρέφοντας το περιβάλλον, αλλάζοντας τις χρήσεις γης, στα πλαίσια της γενικότερης «απελευθέρωσης» της ενέργειας.

 

 1. Ιδιωτικοποίησαν τα αεροδρόμια της χώρας, Υποπαραχωρούν – δηλαδή ιδιωτικοποιούν τα 10 λιμάνια της χώρας – μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου – με την παράδοση της Κρουαζιέρας και την εμπορευματική λειτουργία του Λιμανιού σε ιδιώτες, κ.λ.π. Ιδιωτικοποιούν το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι (τόσο την κατασκευή όσο και τη λειτουργία του).

 

 1. Ετοιμάζουν την κατασκευή του ΒΟΑΚ, με μικτά κεφάλαια (κρατικά και ιδιωτικά), με δανεισμό από την ΕτΕ, με μικτά συστήματα παραχώρησης σε εταιρίες. Τίμημα, για το οποίο θα κληθεί να πληρώσει ο λαός με την επιβολή διοδίων.

 

 1. Ετοιμάζουν κατασκευή έργων, όπως το επαρχιακό οδικό δίκτυο όλης της Κρήτης, με ενιαία εργολαβία ύψους 35 εκ. €, με φωτογραφικής παράδοση του έργου σε συγκεκριμένο κατασκευαστικό κολοσσό.

 

 1. Ετοιμάζουν μπίζνες στη διαχείριση και εκμετάλλευση των απορριμμάτων, στην ανακύκλωση, προβάλλοντας το νέο φρούτο της «κυκλικής οικονομίας», που αποτελεί τον «φερετζέ» της υποτιθέμενης προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ στην πράξη ικανοποιεί τις απαιτήσεις του κεφαλαίου στο «φιλόδοξο και επιθετικό πακέτο οριζόντιων φιλοεπενδυτικών μεταρρυθμίσεων.

 

 1. Είναι σε εξέλιξη νέες fast truck επενδύσεις στον Τουρισμό, εξαγορές παλιών και νέων ξενοδοχείων, ενώ την ίδια στιγμή ξεσαλώνει ακόμη περισσότερο η εργασιακή ζούγκλα, παραμένουν σε ισχύ οι 14 διαφορετικές εργασιακές σχέσεις, η καταστρατήγηση του ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασία για χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους, ενώ αφαιρείται σε πολλούς νέους ξενοδοχοϋπαλλήλους το δικαίωμα επιδόματος ανεργίας επειδή δεν συμπληρώνει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων.

 

 1. Δρομολογείται η συγκέντρωση του εμπορίου, με τη διευκόλυνση εγκατάστασης των πολυκαταστημάτων, τη δημιουργία mall και επιδείνωση των όρων λειτουργίας των αυτοαπασχολούμενων, με τη διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων, την κατάργηση της αργίας τις Κυριακές, την προώθηση Κέντρων Ανοιχτού Εμπορίου.

 

 1. Διαφημίζουν και εφαρμόζουν την ΚΑΠ, εκτοπίζοντας σταδιακά τους μικρούς αγροτοκτηνοτρόφους, συγκεντρώνοντας την παραγωγή σε λίγες μεγάλες επιχειρήσεις, αυξάνουν τα εισαγόμενα προϊόντα – που είναι βασικός προμηθευτής στα ξενοδοχεία – οδηγούν στην εξάρτηση από το τραπεζικό κεφάλαιο, το οποίο σήμερα κύρια εκπροσωπείται από την Τράπεζα Πειραιώς, διάδοχο της Αγροτικής Τράπεζας.

 

Από κοινού επίσης, ομονοούν, στην αναβάθμιση της αμερικανοΝΑΤΟϊκής παρουσίας στο νησί και τη χώρα, με την παρουσία και επέκταση των φονικών Βάσεων του θανάτου στη Σούδα, που βάζει σε κίνδυνο τη χώρα και το λαό μας. Παρείχαν κάθε μυστική στήριξη στις δραστηριότητές του ΝΑΤΟ, συμμετείχαν σε αποστολή παραγόντων Δήμων και περιφερειών της χώρας μας που είναι κοντά σε αμερικανο – νατοϊκές βάσεις, στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες. Παρείχαν υποστήριξη στα προγράμματα προβολής του ΝΑΤΟ στα καλοκαιρινά σεμινάρια του Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ). Απέφυγαν, αρνήθηκαν να αποδοκιμάσουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ, να τοποθετηθούν για τον πόλεμο, τους πρόσφυγες. Περιορίστηκε μόνο στις «ανθρωπιστικές» δράσεις υποδοχής προσφύγων με το πρόγραμμα του ΟΗΕ.

 

Αντίθετα, έχουμε την πείρα των κομμουνιστών δημάρχων, των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” το 5χρονο που πέρασε.

 

Προώθησαν τα αιτήματα του εργατικού λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων.

 

Με σειρά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στο λαό.

 

Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους που άσκησαν διοίκηση ήταν αυτοί που:

 

-Εμπόδισαν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς για χρέη των λαϊκών οικογενειών.

-Μείωσαν σημαντικά τη δημοτική φορολογία.

-Χτύπησαν την ανταποδοτικότητα σε λειτουργίες και υπηρεσίες του δήμου.

-Στήριξαν τα σχολεία, διεύρυναν το δίκτυο των παιδικών – βρεφικών σταθμών.

-Πήραν πρωτοβουλίες για δομές αλληλεγγύης προς τον κόσμο που ζει στην ένδεια και τη φτώχεια.

-Στήριξαν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στους δήμους τους.

-Υπερασπίστηκαν και διεύρυναν με λαϊκές κινητοποιήσεις τους χώρους πρασίνου – αθλητισμού – αναψυχής.

-Διεκδίκησαν γενικότερα έργα προστασίας της ζωής του λαού.

 

Για μας στο ΚΚΕ το ασφαλές κριτήριο ψήφου και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, χτίζεται από την απάντηση στο ερώτημα: “Ανάπτυξη για ποιον και από ποιον”;

 

Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής μας; Ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;

 

Εδώ κρίνονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι εκλεκτοί τους. Ανεξάρτητα εάν έχουν το χρίσμα ενός ή παραπάνω κομμάτων… Ανεξάρτητα αν κατεβαίνουν με την προβιά του δήθεν ανεξάρτητου, υπερκομματικού, κλπ., η οποία τελευταία πολύ φοριέται…

 

Και επειδή εμείς είμαστε όλη μέρα με τον κόσμο του μόχθου και της δουλειάς, στους τόπους δουλειάς, ξέρουμε ότι ανάπτυξη προς όφελός του, σημαίνει να έχει δουλειά, σταθερή δουλειά, να μη ζει με την αγωνία σήμερα έχω αύριο δεν έχω.

 

Να έχουν έναν καλό μισθό για να μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους, τις οικογένειές τους.

 

Θέλουν να έχουν τα παιδιά τους μια καλή μόρφωση, καλύτερη από τη δική τους. Να μην πληρώνουν γι’ αυτή. Να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που τους πέφτουν οι σοβάδες στο κεφάλι.

 

Θέλουν να έχουν Υγεία, Ασφάλιση δημόσια και δωρεάν, να μη ζουν με την αγωνία μην τύχει και αρρωστήσει κανείς και τι θα κάνει.

 

Να μην περιμένουν ατέλειωτες ώρες στην εφημερία του νοσοκομείου όταν αρρωσταίνουν. Ή να περιμένουν ραντεβού… μετά θάνατο στις ΤΟΜΥ και τα ΚΥ του ΕΟΠΥΥ.

 

Να έχουν σύγχρονες παροχές Υγείας σε σύγχρονα νοσοκομεία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Θέλουν να ζουν σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, χωρίς να φοβούνται μη βρέξει και πλημμυρίσουν ή να βρέχει και να μην έχουν νερό.

 

Ποια πολιτική δύναμη έχει σχέδιο που να μπορεί να τα εξασφαλίσει όλα αυτά; Έχει μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ; Κάθε άλλο. Μόνο το ΚΚΕ έχει τέτοιο σχέδιο, τέτοιο πρόγραμμα.

 

Το σχέδιο όλων των αστικών κομμάτων είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

 

Γι’ αυτό είναι εχθρικό για το λαό και τα παιδιά του.

 

Το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες τους.

 

Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει καλύτερα, με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, με την εργατική τάξη, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

 

Το σχέδιο του ΚΚΕ, η πρόταση που καταθέτουμε στο λαό είναι ρεαλιστική και αναγκαία, γιατί συμφέρει πρώτα απ’ όλα την εργατική τάξη, το λαό. Όμως έχει τεράστιο κόστος και απαιτεί σύγκρουση με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου ως την ανατροπή του.

 

Φίλες και φίλοι

 

Στις ερχόμενες δημοτικές – περιφερειακές – ευρωεκλογές – στις βουλευτικές όποτε κι αν γίνουν, το μήνυμα που στέλνουμε είναι “Ισχυρό ΚΚΕ παντού, μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά”.

 

Αυτό  είναι το σύνθημα – κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για όλες τις εκλογικές μ Το ΚΚΕ μάχεται από τη σκοπιά της υπεράσπισης των συμφερόντων της εργατικής τάξης, της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και μεσαίων εμπόρων και επαγγελματιών στο εμπόριο, στον τουρισμό, κ.ά.

 

Το ΚΚΕ, δίνει τη μάχη στην περιφέρεια, στους Δήμους, στις λαϊκές γειτονιές, στα χωριά, στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, για να σηκώσει ανάστημα ο λαός.

 

Να βάλει μπροστά τις ανάγκες του, στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, στην πλήρη δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, για την προληπτική προστασία της ανθρώπινης ζωής από πυρκαγιές – πλημμύρες – σεισμούς, για καλύτερη ποιότητα ζωής και στο δικαίωμα της φθηνής και ασφαλούς λαϊκής στέγης, προστασία του περιβάλλοντος, με νερό φθηνό και ποιοτικό, κ.ά. πολλά.

 

Αρκεί ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του, στο δίκιο του, να οργανώσει τον αγώνα του και τις διεκδικήσεις του.

 

Αυτή είναι η δική μας δέσμευση. Η δέσμευση του ΚΚΕ και των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η μόνη ισχυρή λαϊκή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στον μπλοκ των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

 

Στηρίζουμε και προβάλουμε τις ανάγκες του λαού μας, της νεολαίας, στην πάλη ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου και όσων την προωθούν και τη στηρίζουν.

 

Και πιστεύουμε ότι σε αυτό το δρόμο μπορούμε να συναντηθούμε με αρκετούς άλλους συναγωνιστές, άσχετα αν συμφωνούμε σε όλα.

 

Ιδιαίτερα καλούμε, κάθε αγωνιστή, προοδευτικό, ριζοσπάστη, κάθε γνήσιο αριστερό που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύτηκε και έβγαλε τα συμπεράσματά του, να στρατευτεί με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Για να πάρουν τα όνειρά μας, τα δικά μας ΚΑΙ των παιδιών μας, εκδίκηση.

 

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ο λαός να δώσει την δική του απάντηση.

 

Αντί να ψάχνει άδικα τις διαφορές, να κάνει ο ίδιος τη διαφορά.

 

Να βγει στο προσκήνιο, να συμπορευθεί με τη δύναμη ανατροπής, το ΚΚΕ, παντού.

 

Για να έρθουν οι λαϊκές προσδοκίες στο προσκήνιο, για να δυναμώσει ο πόλος της ελπίδας, του αγώνα, της αντεπίθεσης, σε σύγκρουση με το σάπιο σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τον πόλεμο, το φασισμό, και το οποίο υπηρετούν από κοινού «προοδευτικές» και «συντηρητικές» αστικές πολιτικές δυνάμεις.

 

Και με τη νίκη!

 

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

 

Ο Μ Συντυχάκης απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης στους εργατοϋπάλληλους, στους άνεργους, στους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματίες και εμπόρους, στους επιστήμονες, στους ανθρώπους του μόχθου, στους φοιτητές και μαθητές, συνολικά στα νέα παιδιά, που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης με τις οικογένειές τους.

«Τους λέμε, ότι μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ, παντού, σε όλες τις εκλογικές μάχες. Και στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές».

Ηρθε η ώρα να πούμε……..αρκετά ! Δεν πάει άλλο! Θέλουμε πίσω τη ζωή μας, με τα δικαιώματα που είχαμε, εναρμονισμένα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

…….

«Ο  ΣΥΡΙΖΑ, στα τέσσερα χρόνια έχει αποδείξει ότι “τα παίρνει τα γράμματα”, μαθαίνει γρήγορα τη βρώμικη δουλειά.

Έτσι λοιπόν έμαθε ότι για να προχωρήσει η δουλειά, πρέπει να υποταχθεί η εργατική τάξη, ο λαός κάτω από τη σημαία της αστικής τάξης.

Γι’ αυτό βαφτίζει, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τους αστικούς στόχους ως εθνικούς.

Έχοντας όμως το πλεονέκτημα της εξαπάτησης, του εγκλωβισμού, περισσότερων εργατικών – λαϊκών δυνάμεων. Να γιατί  παίρνει τα συγχαρίκια μέσα και έξω στους διεθνείς οργανισμούς και τρώει το ψωμί του Μητσοτάκη. Οι διαφορές τους είναι πλέον δυσδιάκριτες».

……..Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα δυναμώνουν τα ψεύτικα διλλήματα με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου του λαού, τον εγκλωβισμό στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και την εξασφάλιση της συνέχειας στην αντιλαϊκή πολιτική.

Τώρα η πιο επικίνδυνη παγίδα για το λαό  έχει όνομα “Ισχυρό προοδευτικό μέτωπο που θα φράξει το μέτωπο στην ακροδεξιά”!. Μοιάζει με το παλιότερο “ΠΑΣΟΚ για να φύγει η δεξιά” κοκ.

Τώρα το θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά; Γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό και για 4 ολόκληρα χρόνια, ήταν αγκαλίτσα με την ακροδεξιά;

Οταν οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κοιμάται σπίτι του, επειδή η δίκη σέρνεται πάνω από τέσσερα χρόνια;

Οταν οι υπουργοί του φωτογραφίζονταν στο Καστελόριζο με τους υπόδικους της ΧΑ;

Οταν οι βουλευτές του καλούνταν στις εκδηλώσεις του υπουργείου Αμυνας, τότε, ο φόβος της ακροδεξιάς δεν υπήρχε ή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάθει μερική αμνησία;

Και τώρα φέρνει και νομική ποινική διάταξη, νόμο, για να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της ΧΑ, για διεύθυνση εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης!…….

Πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, το άνοιγμα του δρόμου για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα.

Για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή από παντού. Και απ’ την τρίτη θέση στις βουλευτικές εκλογές. Και για να πατώσουν οι υποψήφιοί της σε Περιφέρειες και δήμους. Και για να απομονωθούν οι μπράβοι της στις εργατικές – λαϊκές γειτονιές και τους τόπους δουλειάς. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στα συμφέροντα που γεννούν και τρέφουν υλικά, οικονομικά και ιδεολογικά το φασισμό.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στη λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη, «στην κοινή προσπάθεια κυβέρνησης και περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή και το αναπτυξιακό συνέδριο πριν ενάμισι χρόνο στο Ηράκλειο, προσπάθησαν να πείσουν τους Κρητικούς ότι θα γεμίσει η Κρήτη από επενδύσεις και χρήμα, ότι θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο, ενώ στην πράξη θα εξυπηρετηθούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες».

Αφού κατέδειξε ότι στόχος της ανάπτυξης αυτής είναι η ολόπλευρη στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων και το ακόμη μεγαλύτερο ξεζούμισμα του λαού, υπογράμμισε

«Για μας στο ΚΚΕ το ασφαλές κριτήριο ψήφου και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, χτίζεται από την απάντηση στο ερώτημα: “Ανάπτυξη για ποιον και από ποιον”;

Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής μας; Ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που όλο και πιο πολύ περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών;

Εδώ κρίνονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι εκλεκτοί τους. Ανεξάρτητα εάν έχουν το χρίσμα ενός ή παραπάνω κομμάτων… Ανεξάρτητα αν κατεβαίνουν με την προβιά του δήθεν ανεξάρτητου, υπερκομματικού, κλπ., η οποία τελευταία πολύ φοριέται…»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΝΤΙΝΑΔΟΛΟΓΟΥ ΚΩΣΤΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΝ  ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

Τα ίσα δικαιώματα

Και του λαού τον κόπο

Πάντοτε να στηρίζουμε

θα βρίχνουμε τον τρόπο

 

Αν θες καλύτερη ζωή

Πραγματικά να νιώσεις

Στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Την ψήφο σου να δώσεις.

 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Πρέπει να δυναμώσει

Για να μπορέσει ο λαός

Κεφάλι να σηκώσει.

 

Και μέσα από το ΚΚΕ

Δείξε τη δύναμή σου

Πάντοτε να ακούγεται

Εργάτη η φωνή σου

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Βουλευτής του ΚΚΕ

 

 

Πρώτα ονόματα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων

 

Μανουσάκης Νίκος Μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ

Αγγελογιαννάκης Ευάγγελος Γραμματέας της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, πτυχιούχος Εθν. Μετσοβ.

Πολυτεχνείου, ιδιωτικός εκπαιδευτικός

Γκατζιανίδου Μάρθα Γραμματέας Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής

 

Δασκαλάκης Βασίλης εργαζόμενος του νοσοκομείου Ρεθύμνης

Καλιαφετάκη Βασιλεία γιατρός ασκούμενη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Μανιαβός Ευστράτιος πτυχιούχος οικον. Πανεπιστ. Αθήνας,  Ξενοδοχουπάλληλος Μέλος της διοίκησης

της Ομοσπονδίας Ξενοδοχουπαλλήλων Ελλάδας και του ΕΚ Ρεθύμνης

Σταυρακάκης Χαράλαμπος απόφοιτος ΤΕΙ ιδιωτ. υπάλληλος

Χαλκιαδάκη Αικατερίνη ψυχίατρος ειδικευόμενη στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης

 

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

             ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

                                             δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ρεθύμνης

Πρώτα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ Νοσηλευτής μέλος της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ

ΑνδρουλΙΔάκη Μαρία  Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Συλλόγων γονέων Κρήτης

Βλαχάκης Μιλτιάδης αρχιτέκτονας

Βρακίδης Αντρέας   πτυχιούχος οικον πανεπιστ. Αθηνών Ξενοδ/λος Μέλος ΔΣ ΕΚΡ

Δαμιανάκης Γιώργος. Συνταξ. ΑΚ/ΚΟ τ. πρόεδρος εργαζομ. Νοσοκ

ΚΑΛΘΙ ΜΑΝΤΕΟ εργαζόμενος στον επισιτισμό και σπουδαστής αλβανικής καταγωγής

Καλοκίδης Αντώνης Οδηγός Μέλος ΔΣ σωματείου οδηγών Ρεθύμνης. Παρατασιούχος υπηρεσίας

                                                                                                  καθαριότητας

Καμπουρούδη Μαριάνα Φιλόλογος μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών

                                                                                                          Ελλάδας

ΚΑΥΚΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης

ΚΛΑΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Βούλα)  μέλος ΔΣ συλλόγου γυναικών

 Ρεθύμνης εργαζ. στους παιδικούς σταθμούς

ΚΛΑΔΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ συντ.

Κοπανάκης Μανούσος αποφ. ΤΕΙ  Ιδιωτ. Υπάλληλος

κριτσωτησ Παράσχος  Οικοδόμος Μέλος του ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων & Συναφών επαγγελμάτων

Λουκάκης Στάθης μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνης πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων &

                                                                                        Συναφών επαγγελμάτων

Μανολόπουλος Νίκος Φιλόλογος υποψήφιος Διδάκτορας Παν. Κρήτης  καθηγητής ιδιωτ.

                                                                                                   Εκπαίδευσης.

Μανουσάκη ΜΑΡΙΑ οικονομολόγος ιδ. υπάλληλος

Μερσιάδου Κούλα συντ. σχολικός φύλακας

Μόχλα Ελένη  ιδιωτ. Υπάλλ

Νεσφυγές Μηνάσ  Οικοδόμος μέλος του ΔΣ πολιτιστικού Συλλόγου στο Ρουσοσπίτι ετών

Ξηρά Ευαγγελία  Νοσηλεύτρια

Παπανικολάου Κώστας Συνταξιούχος

ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ οικιακά

Πολυχρονάκη Αδριανή πρώην διευθύντρια ΙΓΜΕ Ρεθύμνου

ΡΑΠΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ Αγρότης

ΣΠΙΤΑΔΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ ελαιοχρωματιστής

ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ Αγρότης παραγωγός λαϊκής, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Αρκαδίου

Σταυρουλάκης Γρηγόρης Τεχνολόγος Τοπογράφος μέλος του ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών

                                                  Υπαλλήλων ν. Ρεθύμνης

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ ΝΙΚΗ συντ. ξενοδ/λος μέλος ΔΣ συνταξιούχων ν Ρεθύμνης

ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ οικιακά

ΤΣΑΛΑ ΑΛΤΑ εργαζόμενη στον επισιτισμό μετανάστρια αλβανικής καταγωγής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize