Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Στο Ρέθυμνο η ακριβότερη βενζίνη ανά την Κρήτη – Δείτε αναλυτικά στοιχεία

Στο Ρέθυμνο η ακριβότερη βενζίνη ανά την Κρήτη – Δείτε αναλυτικά στοιχεία

Το φυσούν και δεν κρυώνει πρατηριούχοι και οδηγοί, αφού πια, έχουν τσουρουφλιστεί από τις τιμές των καυσίμων που φλερτάρουν ακόμα και με τα 1,80 ευρώ ανά λίτρο αμόλυβδης βενζίνης στην Κρήτη.

Δύο μεγάλα διυλιστήρια της Μεσογείου βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω εργασιών και σε συνδυασμό με την αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, το ράλι ανόδου στις τιμές καταναλωτή, είναι χωρίς σταματημό.

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων στην Κρήτη τον τελευταίο μήνα, με αποτέλεσμα σε αρκετά πρατήρια η αμόλυβδη βενζίνη να διατίθεται σε τιμές άνω του 1,70 ευρώ.

Οι πρατηριούχοι τονίζουν ότι δεν είναι οι ίδιοι οι υπαίτιοι, για τη νέα ακρίβεια, παρά οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου που μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 80 δολάρια ανά βαρέλι, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τις τιμές διάθεσης των καυσίμων στον καταναλωτή.

Σε επίπεδο Κρήτης η ακριβότερη βενζίνη πωλείται στο Ρέθυμνο με μέση τιμή στα 1,697 ευρώ για την αμόλυβδη, στο Λασίθι με 1,689 ευρώ, στα Χανιά η μέση τιμή είναι στα 1,675 ευρώ και στο Ηράκλειο στα 1,674 ευρώ. Συνολικά οι τιμές στο νησί για την αμόλυβδη βενζίνη κυμαίνονται από τα 1,599 ευρώ μέχρι τα 1,799 ευρώ.

Οι πρατηριούχοι κρατούν μικρό καλάθι και για την τουριστική περίοδο, αφού αν οι τιμές αυξηθούν περαιτέρω, ακόμα και οι επισκέπτες θα είναι φειδωλοί στις μετακινήσεις τους, Η πλειοψηφία των οδηγών βάζει στο ρεζερβουάρ 5 – 15 ευρώ, ενώ οι επαγγελματίες που μετακινούνται συχνά, αναγκαστικά βλέπουν το πρότερο πενηντάευρο να έχει μετατραπεί σε γέμισμα αξίας 80 ευρώ.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

 

Check Also

Κρήτη – Μανώλης Λέκκας – Μελτεμάκια και υψηλός κυματισμός στην Κρήτη για τις επόμενες ημέρες

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλίσει και η νέα εβδομάδα με τους ανέμους όμως να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize