Στο Ρέθυμνο Αρβανίτης, Θεοφιλάτος, Κόκκαλης, Νικολαΐδης, Χρηστάκης – Το όραμα για την ΕΕ

Στο Ρέθυμνο Κώστας Αρβανίτης, Μάριος Θεοφιλάτος , Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Γιώργος Χρηστάκης

Στο Ρέθυμνο Αρβανίτης, Θεοφιλάτος, Κόκκαλης, Νικολαΐδης, Χρηστάκης - Το όραμα για την ΕΕ
Watch this video on YouTube.

O ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014 είχε σημειώσει τα υψηλότερα ποσοστά του στην Κεντρική και τη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη. Από τα υψηλότερα ποσοστά του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα είχαν σημειωθεί σε Αχαΐα, Ηράκλειο, Χανιά, Ζάκυνθο, Βοιωτία και Εύβοια.

Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένοι από την σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Θεωρούν ότι είναι ένα συνθετικό ευρωψηφοδέλτιο που φιλοξενεί πρόσωπα που εκφράζουν πολλές κοινωνικές ομάδες. Έχει μειονοτικούς (Μουσταφά Οφούκ), μετανάστες (Γιονούς Μουχαμαντί), Ρομά (Μαρία Τζαμπάζη), κομματικούς (Πέτρος Λάμπρου, Μάριος Θεοφιλάτος) συμμάχους του προοδευτικού πόλου όπως πχ από την ΔΗΜΑΡ (Τζένη Αρσένη,Στέργιος Καλπάκης_ αλλά και την γιατρό Φωτεινή Σκοπούλη), εκπροσώπους της Γέφυρας (Σπ. Δανέλλης, Σωτήρης Βαλντέν), εκπρόσωπο του Οικολογικού Κινήματος (Ιωάννα Κοντούλη) αθλητές (Αλέξανδρος Νικολαϊδης), δημοσιογράφους (Κ. Αρβανίτης, Στ. Κούλογλου, Κυριακή Μάλαμα), πανεπιστημιακούς (Άννα Παπαδημητρίου Τσάτσου, Δημήτρης Πλουμπίδης, Βλάσης Αγτζίδης, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Νατάσα Ρωμανού), εκπροσώπους συλλόγων, συλλογικοτήτων και συνδικαλιστικών φορέων (, Γιώργος Πετρόπουλος/αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ, Βλάσης Τσόκας, Νίκος Γραικός, Γιώτα Λαζαροπούλου, Αντώνης Ρέλλας, Γιώργος Χρηστάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα), ακτιβιστές (Στέλλα Μπελιά, Θοδωρής Δουλουμπέκης), ιστορικά στελέχη της ευρωπαϊκής Αριστεράς (Λουτσιάνα Καστελίνα), εκπροσώπους Κινήσεων (Πέτρος Κόκκαλης), εκπρόσωπο της ελληνικής κοινότητας Ιταλίας (Όλγα Νάσση) και ασφαλώς εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου (Ραλλία Χρηστίδου, Αλέξη Γεωργούλη και Ρος Ντέιλυ).

Κατά τις πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στην διάθεσή του μετρήσεις της κοινής γνώμης που δείχνουν πως οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιό του έχουν υψηλή αναγνωρισιμότητα σε μεγάλο ποσοστό έναντι των υποψηφίων των άλλων κομμάτων. Ανώτερη κομματική πηγή αναφέρει πως υπάρχει τουλάχιστον μία εικοσάδα υποψηφίων που αναγνωρίζονται σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο στους τομείς από τους οποίους προέρχονται. Ενδεικτικά από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι υψηλή αναγνωρισιμότητα άρα και διεισδυτικότητα σ’ ένα ευρύτερο κοινό έχουν όπως αναμενόταν άλλωστε οι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου όπως η Λυδία Κονιόρδου, Αλέξης Γεωργούλης και Ραλλία Χρηστίδου και Ρος Ντέιλυ, οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σπύρος Δανέλλης , Πέτρος Κόκκαλης, Δημήτρης Πλουμπίδης, Αλέξανδρος Νικολαϊδης.

Ως προς τα φαβορί όμως για την εκλογή τους στην ευρωβουλή τα πράγματα είναι συγκεχυμένα. Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα ψηφιστεί από ένα εκλογικό σώμα που δεν προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά. Για παράδειγμα το 2014 είχε σαρώσει σε σταυρούς ένα εμβληματικό πρόσωπο της Αριστεράς, ο Μανόλης Γλέζος, όμως σ’ αυτές τις εκλογές ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή των τεσσάρων σταυρών. Για παράδειγμα κάποιοι υποστηρίζουν πως ενώ η Έλενα Κουντουρά είναι πολιτικός με πολύ υψηλή δημοτικότητα πως είναι αμφίβολο εάν θα υποστηριχθεί από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση καθώς την ίδια ώρα φαίνεται πως η υπουργός Τουρισμού προσελκύει ψηφοφόρους που θα ψηφίσουν με βάση την αντίληψή τους για την ικανότητά της ως προς την άσκηση των κυβερνητικών της καθηκόντων. Επίσης, ο πασοκογενής Παναγιώτης Κουρουμπλής που ήρθε πρώτος στην β’ Αθηνών στις εκλογές του 2015 θεωρητικώς ανήκει στα φαβορί μολονότι κάποιοι πιστεύουν ότι «πάγωσε» πολλούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ όταν φωτογραφήθηκε μαζί με τον ακραίο Μητροπολίτη Αμβρόσιο για εκλογικούς λόγους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize