Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Στο αναπτυξιακό συνέδριο το ζήτημα των συμβασιούχων – Απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου

Στο αναπτυξιακό συνέδριο το ζήτημα των συμβασιούχων – Απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το ζήτημα των συμβασιούχων συγκλήθηκε στο Ρέθυμνο, αφού ο νόμος για την παράταση των συμβάσεων μέσω ΑΣΕΠ, απαιτούσε σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμος Ρεθύμνου απασχολεί 48 υπαλλήλους σε καθεστώς ομηρίας, όμως πλέον ζητεί την νόμιμη πρόσληψη 64 υπαλλήλων. Το ζήτημα θα τεθεί και στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης.

64 άτομα ζητά να προσληφθούν για τις ανάγκες του ο δήμος Ρεθύμνου εκ των οποίων 35 εργάτες καθαριότητας, δύο επόπτες καθαριότητας και εργαζόμενοι σε λοιπές ειδικότητες. Η σχετική απόφαση δημοτικού συμβουλίου που απαιτούνταν ελήφθη, ανακουφίζοντας μερικώς την αγωνία των 48 συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης έχει αποστείλει επιστολές σε στελέχη της αυτοδιοίκησης στο νησί για να θιγεί το θέμα στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης, ως ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν το νησί μαζί με αυτό του ΒΟΑΚ.

φωτό αρχείου

Check Also

Κρήτη – Αυτοσχέδιες χωματερές μας «πνίγουν» – Εικόνες ντροπής

neakriti.gr Με τόσο υψηλές θερμοκρασίες, οι αυτοσχέδιες χωματερές έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα στο Ηράκλειο Την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize