Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Σπιτικό σουβλάκι

Σπιτικό σουβλάκι

Σπιτικό σουβλάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθε πώς θα φτιάξεις ζουμερό και γευστικό σπιτικό σουβλάκι κοτόπουλο με αυτή την εύκολη συνταγή!

 

ΥΛΙΚΑ

350 γραμμάρια κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε κυβάκια
2 πολύχρωμες πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
3 κουταλιές της σούπας νερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
2 πίτες για σουβλάκι
ξυλάκια για σουβλάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μπουκιές.
Αναμειγνύουμε την πάπρικα, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξύμσ και τον χυμό λάιμ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε τα σουβλάκια σε ταψάκι και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα, να καλυφθούν καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη το σκεύος και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Περνάμε το κοτόπουλο στα ξυλάκια, εναλάσσοντας με τα κομμάτια πιπεριάς. Κατόπιν, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι ή σε σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, ψήνουμε τα καλαμάκια μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τις πίτες, ίσα να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize