Breaking News

Σπιτική κηρήθρα (honeycomb)

Συστατικά

  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 25 γρ. μέλι
  • 60 γρ. γλυκόζη
  • 30 γρ. νερό
  • 7 γρ. σόδα μαγειρική

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη γλυκόζη, το νερό και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια για 2-3 λεπτά με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και σχηματιστεί καραμέλα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σόδα και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Δεν πιέζουμε με κουτάλα. Προσοχή το μείγμα καίει πολύ!
  • Αφήνουμε το μείγμα να σταθεροποιηθεί για 30 λεπτά.
  • Σπάμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Tip

Μπορούμε να το φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize