Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Σούπερ συνταγή για κοτόπουλο με ντοματίνια και βασιλικό

Σούπερ συνταγή για κοτόπουλο με ντοματίνια και βασιλικό

Πεινάτε και θέλετε κάτι γρήγορο και ευκολο; Αυτή είναι η συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Τρυφερό κοτόπουλο, ζουμερά ντοματίνια και βασιλικός. Με μία σαλατίτσα δίπλα και έχετε μέσα σε λίγα λεπτά ένα χορταστικό γεύμα.

Υλικά

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

χυμό από μισό λεμόνι

8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένα

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά, αλλά μην το κάψετε.

Προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί σχεδόν και να ροδίσει. Το γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού.

Προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μόλις βγάλουν τα ζουμάκια τους, πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν τα παραμαγειρεύετε γιατί δεν θέλετε να διαλυθούν και να γίνουν σάλτσα.

Tips! Το μυστικό είναι να βγει ζουμερό το κοτόπουλο. Με ένα μαχαίρι προσεχτικά χαράζετε ένα κομμάτι για να το δείτε στο εσωτερικό. Τη στιγμή που από ροζ γίνεται άσπρο πρέπει να βιαστείτε να το κατεβάσετε από τη φωτιά.

Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με ψαρονέφρι αλλά και με φιλέτο ψαριού.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Check Also

Γεμιστοί μαρουλοντολμάδες σε κόκκινη σάλτσα!

sintayes.gr Μια συνταγή για ένα ελληνικό πατροπαράδοτο πιάτο. Μαρουλοντολμάδες γεμιστοί με κιμά και ρύζι σε κόκκινη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize