Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΗΡΑΚΛΕΙΟ / Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Οχι σε όλα τα ναρκωτικά – Ναι στη ζωή!

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Οχι σε όλα τα ναρκωτικά – Ναι στη ζωή!

Με αφορμή την 26η Ιούνη (Μέρα Κατά των Ναρκωτικών), το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και ιδιαίτερα στους νέους και τους καλεί να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει με το ΚΕΘΕΑ τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 13:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, με θέμα «Ο εργαζόμενος – γονέας απέναντι στην πρόκληση των παράνομων και νόμιμων εξαρτήσεων σήμερα». Σε µια περίοδο που η ανεργία θερίζει, που αντί για µμισθό παίρνουμε ψίχουλα, που η δουλειά μετατρέπεται σε απασχόληση,  που το δικαίωνα στη μόρφωση, στην Υγεία, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό χτυπιούνται, προβάλλεται η μαστούρα για ελευθερία! Προβάλλεται η ατομική διέξοδος σαν υποκατάστατο της όξυνσης των προβλημάτων που γεννά το σύστημα.

Καταστρέφουν το δικαίωμα µας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή και προβάλλουν για «δικαίωμα» την «αυτοκαταστροφή». Σήμερα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Κανένας εργαζόμενος ή άνεργος, κανένας νέος άνθρωπος δεν έχει ανάγκη τα ναρκωτικά. Μόνο το καπιταλιστικό σύστημα τα χρειάζεται, προκειμένου να ναρκώνει τα μυαλά και τις συνειδήσεις, να αναστέλλει την οργάνωση και τον αγώνα των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για μια καλύτερη ζωή. Για να οδηγεί την αμφισβήτηση και τη δυσαρέσκεια σε ανώδυνους για τον ίδιο δρόμους, αλλά πολύ οδυνηρούς για όσους πέφτουν στη ναρκω-παγίδα και τις οικογένειές τους. Για να παρατείνει την κυριαρχία του, να απομακρύνει την απειλή της ανατροπής του.

Η δύναμη να αλλάξουμε όσα µας στερούν τη ζωή µε δικαιώματα είναι στα χέρια µας, στον αγώνα, τη διεκδίκηση.  Δεν το βάζουμε κάτω!

Σ’ αυτόν το δρόμο καλούμε τους εργαζόμενους, τις οικογένειες τους,  τα παιδιά τους. Στο δρόμο της ανυπότακτης στάσης ζωής. Παλεύουμε για µια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι µε ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Η διοίκηση του σωματείου καλεί όλους να συμβάλουν στην ενίσχυση του μετώπου απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά, του αγώνα ενάντια σε κάθε είδους ουσία, σε κάθε είδους εξάρτηση.

Να διεκδικήσουμε, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τη δική μας ζωή και των παιδιών μας:

  • Πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας.
  • Δημιουργία «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα.
  • Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, στις σχολές, στο στρατό, στους χώρους όπου εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία. Πρωτογενή πρόληψη που στοχεύει στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  • Γενναία χρηματοδότηση για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να ενισχυθούν τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, πολιτισμού και ερασιτεχνικής δημιουργίας.

 

 

Το Δ.Σ.
Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Βρύσαλης ΔημήτρηςΚοκοβάκης Γρηγόρης

Check Also

Ρέθυμνο – «Τσάκωσαν» 24χρονο με όπλο και ποσότητα μεθαμφεταμίνης

Συνελήφθη, 24χρονος ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων, στο Ρέθυμνο Κατασχέθηκαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize