Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Σοκολατόπιτα με ρευστή σάλτσα καραμέλας

Σοκολατόπιτα με ρευστή σάλτσα καραμέλας

Εκπληκτική σοκολατόπιτα με ρευστή σάλτσα καραμέλας, κολασμένη, υγρή και ασύγκριτη!

Υλικά Συνταγής

250 γραμμάρια βούτυρο

250 γραμμάρια σοκολάτα 60%

250 γραμμάρια ζάχαρη

4 αυγά

2 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας σας

5 κοφτές κουταλιές σούπας αλεύρι

150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Για την εκπληκτική σάλτσα καραμέλας

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο

3 κουταλιές σούπας μαύρη μαλακή ζάχαρη

1 μπάρα σοκολάτας καραμέλα-φιστίκι

1 κουταλιές σούπας μέλι

Εκτέλεση

Για τη σοκολατόπιτα με ρευστή σάλτσα καραμέλας, βουτυρώνουμε πρώτα και πασπαλίζουμε με κακάο μικρό πυρίμαχο σκεύος 24 εκ.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να κρεμώσουν, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ενωθούν.

Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε στο σκεύος και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 20′ μέχρι η επιφάνεια να κάνει κρούστα που σπάει αλλά η καρδιά του να παραμείνει υγρή και να τρέχει υγρή σοκολάτα.

Σερβίρεται ζεστό με sauce φυστικοβούτυρο και παγωτό.

Ψιλοκόβουμε την μπάρα σοκολάτας και την βάζουμε, καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά, σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 4′ σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει. Δεν την παγώνουμε γιατί θα σφίξει πολύ. Θα γίνει σαν καραμέλα γάλακτος. Σε περίπτωση που κρυώσει και σφίξει απλά την ζεσταίνουμε λίγο να μαλακώσει.

Check Also

Μπιφτέκια αφράτα με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο

www.argiro.gr Όταν είναι τα μπιφτέκια φούρνου αφράτα και πεντανόστιμα, τότε μιλάμε για φαγητό με μοναδική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize